NE DIRAJ ŽIVOTINJE, NAĆI ĆEMO TE: Istina o udruženju LEVIJATAN, likovima u fantomkama koji su UZDRMALI SRPSKU JAVNOST! (FOTO)

borci za prava životinja

NE DIRAJ ŽIVOTINJE, NAĆI ĆEMO TE: Istina o udruženju LEVIJATAN, likovima u fantomkama koji su UZDRMALI SRPSKU JAVNOST! (FOTO)

- Ovo što smo uradili je čist marketing, jer ljude ne možeš da zainteresuješ za probleme pasa - kaže predsednik udruženja
Objavljeno: 15:07h

Od udruženja za zaštitu životinja ne očekujete da ima članove u fantomkama. No, nakon fotografije koji su objavili na Fejsbuku, za Levijatan se čulo, i tek će se čuti. Iza, na prvi pogled "grubijana" leži samo jedna istina - ovim ljudima su životinje život, i žele da ih odbrane i pomognu na svaki način!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dobar marketinški potez! Tako bismo nazvali fotografiju koja je za kratko vreme privukla pažnju Fejsbuk korisnika. Ali malo njih zna da iza nje stoji udruženje koje svojim sredstvima, dakle bez donacija, pomaže naše četvoronožne prijatelje koji su često ostavljeni, tj. prepušteni sami sebi. Gladni, promrzli i često zlostavljani!

- Ovo što smo uradili je čist marketing, jer ljude ne možeš da zainteresuješ za probleme pasa - kaže predsednik udruženja.

No, kako su na Fejsbuku napisali da će "naći svakog ko zlostavlja životinje", objasnili su i šta su, konkretno, njihove akcije:

- Reći ću samo da niko neće proći nekažnjeno, ako znamo za slučaj zlostavljanja životinja, pa nek shvati kako ko hoće - kaže predstavnik "Levijatana".

Priče da idu ulicama i obračunavaju su glupost, tvrdi.

"Levijatan" nije klasično udruženje, i ne prima nove članove! A i kada prima, prima članove "samo na preporuku".

- Mora da postoji neko ko je odgovoran za člana kog je doveo, za sve što on radi.

Devojke ne primaju u udruženje, ali kažu nam da među njima imaju pomagače koji su hrabriji od 90 odsto muškaraca. One čak upadaju i na borbe pasa, i spasavaju ih!

Na priče da "na nasilje ne treba odgovarati nasiljem", naš sagovornik kaže:

- Znam za tu floskulu u narodu, a i često nas pitaju što ne čuvamo decu, a ne pse. Kažem im: o deci ima ko da se brine, socijalne službe, koje im pruže kakav takav život. Psi nemaju nikog, mačići nemaju nikog. Mi smo im sve - kaže ovaj ljubitelj životinja.

- Svu podršku koju mogu da dobiju od nekog - to smo mi!

- Dajem 10.000 evra onome ko barem tri noći provede go i bos na minus 13 - kaže nam osnivač Levijatana.

Mnogi psi žive tako svake noći, kaže čovek koji tvrdi da su mu "životinje život".

- Sve što smo uradili, uradili smo za životinje. Ne kažem da je mnogo, i da smo spasli sve životinje u Beogradu, ali...

Srčanost i želja da pomognu životinjama obeležavaju članove ovog udruženja. I sve to samo kada se "zagrebe" ispod površine grubih likova u fantomkama.

Primeri koji su zgrozili Srbiju

Brojni su slučajevi koji su tokom 2016. ali i u prvom mesecu ove godine šokirali Srbiju.

Vozač automobila beogradskih registarskih tablica vezao je psa za automobil i vukao po putu. Incident je uslikao vozač automobila koji je bio iza njega, a sve se dogodilo na putu kod Grocke.

foto: Twitter printscreen

Prvih dana 2016. godine, jedan pas oko vrata je vezan žicom, a monstrumi su mu petardu stavili u usta i zapalili je. Siroti pas je nekoliko dana kasnije uginuo od posledica unutrašnjih krvarenja koje je zadobio kad mu je petarda eksplodirala u ustima.

foto: Facebook

U Zrenjaninu su ženku staforda huligani ofarbali plavim autolakom!

foto: Facebook

Predmetom nalik na džinovska klešta u martu mesecu radnik Zoohigijene ščepao je jednog od pasa za vrat! Pas je počeo da se davi jer su mu metalna klješta prekinula dotok vazduha!

Početkom godine je pas uginuo usred smrzavanja, u centru Zaječara.

Nepoznato lice inače je sredinom januara ukralo kućice koje je opština Stari grad postavila za ulične pse.

KAKO VAS BRE NIJE SRAMOTA?! Ovi NELJUDI kradu kućice za pse?!? (VIDEO)

(A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.