PUTIN JE UVEO RATNO STANJE: Šta to znači za Ukrajinu? Kakve će razmere dobiti sukob?
Usijanje, Foto: Promo

usijanje

PUTIN JE UVEO RATNO STANJE: Šta to znači za Ukrajinu? Kakve će razmere dobiti sukob?

Moskva je, inače, od 10. oktobra, u znak odmazde zbog ukrajinskih napada na Krim i Belgorod, počela sistematski da uništava objekte koji su od vitalnog značaja Ukrajine

Objavljeno:

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin proglasio je danas ratno stanje na teritoriji četiri ukrajinske oblasti koje je Rusija nedavno anektirala. Njegov ukaz o ratu stupiće na snagu sutra, 20. oktobra, a očekuje se da će sukob dobiti nove i nemilosrdne razmere.

Prethodno je ruska vojska uništila više od trećine trafostanica i elektrana u Ukrajini i time izazvala nezapamćeni energetski kolaps u toj zemlji. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da bi, ukoliko rusko raketiranje nastavi ovim tempom, država mogla u potpunosti da ostane bez električne energije već do kraja ove nedelje i da građani treba da se pripreme za život bez struje, vode i grejanja.

Moskva je, inače, od 10. oktobra, u znak odmazde zbog ukrajinskih napada na Krim i Belgorod, počela sistematski da uništava objekte koji su od vitalnog značaja Ukrajine. Zato je Zelenski rekao da je "Vladimir Putin još jednoim pokazao svoje zločinačko lice i da sa njim više nema prostora za pregovore". S druge strane, oni koji podržavaju poteze šefa Kremlja, kažu da ovim delovanjem Putin, ne samo da čuva svoju zemlju, već spasava svet. Večeras tražimo odgovore: Šta je od ovoga istina? Šta znači uvođenje ratnog stanja u četiri anektirane oblasti? Kakve će razmere dobiti sukob?

Gosti Usijanja: Luka Kastratović, general-major u penziji Dejan Miletić, Institut za javnu diplomatiju Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Usijanje
foto: Promo

Gledajte Usijanje od 19.55 časova na Kurir televiziji!

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.