"TO JE LJUTO, NAMRGOĐENO, KAO DA SE SVET VRTI OKO NJIH": Radnice BESNE zbog ponašanja STARIJIH SRBA u prodavnicama
ilustracija, Foto: Profimedia

RASPRAVA

"TO JE LJUTO, NAMRGOĐENO, KAO DA SE SVET VRTI OKO NJIH": Radnice BESNE zbog ponašanja STARIJIH SRBA u prodavnicama

Radi se o starijoj populaciji i njihovom ophođenju prema zaposlenima u prodavnicama

Objavljeno:

Jedna kasirka je na Reditu podelila priču o tome kakva iskustva ima sa kupcima na poslu.

Radi se o starijoj populaciji i njihovom ophođenju prema zaposlenima u prodavnicama.

- Sad imam i ja neko pitanje iz ugla mlađe kasirke. Radim godinu dana za kasom, promenila sam par marketa i zanimaju me oni stariji što se žale na kulturu nas mlađih, gde je njihova?

Ulaze u radnju, ja se uredno javljam sa dobar dan/jutro/veče, zavisi od doba dana a oni - tišina. Dolaze do kase, bacaju mi korpu na traku, javim se još jednom i opet tišina, ništa, nastavljam. Najčešće u korpi bude hleb i jogurt i nekad paštetica. "Još nešto?", pitam, i naravno opet tišina.

Baca mi novčanicu od 5000 za račun od oko 200 dinara. Vraćam kusur, uredno, iako sam u kasi bez sitnog, uzimaju račun i kusur i samo odu, ispraćam ih uz hvala, doviđenja, tišina. Neki eventualno moje "dobar dan" preseku sa drskim "kesa" i isto tako, sve bacaju, lkute se ako ima 2 dinara dugujem a kad vratim 20 više jer nemam drugačije nikom ništa.

Ne kažem da su svi takvi, ima i finih, ali zašto isti takvi komentarišu kako smo mi mladi nevaspitani i nekulturni? Šta ih je nateralo na tu muku da ni reč ne kažu? - napisala je devojka.

Kasa
foto: RTS/Printscreen

Nakon toga se sledeći korisnik Redita nadovezao na ovu priču.

- E sad si me podsetila kad sam ja pre nekoliko godina kratko radila u uslužnoj delatnosti i bukvalno isti zaključak sam imala. Mislila sam da je pitanje kulture i vaspitanja i da smatraju da sto su stariji oni zahtevaju poštovanje, međutim ipak je možda do teškog života, mizerije usled besparice i pregaženosti.

Jbg kad ceo život nešto trpiš, sklapaš kraj sa krajem, ponižavaju tebe i ti u skladu s tim promeniš ponašanje i tako se vrtimo u nekom mračnom začaranom krugu. Generalo dobrostojeći, bez puno briga i srećniji seniori redovno kazu dobar dan/kako si/izvolite i osmehnu ti se, dok ovi sto kupuju hleb, jogurt i novine su zatrovani nekom negativnom energijom i ko zna koliko se puta tokom dana uopšte i nasmeju.

Razlika između mlađih i starijih iz ugla prodavačice

- Radim trenutno u uslužnoj delatnosti i za 6 meseci mogu na jednoj ruci nabrojati kulturne starije osobe koje su došle u radnju.

To je ili ljuto, ili namgrgođeno, ili ne zadovoljno, ili izmišlja toplu vodu ili ima neke nerealne želje.. Kao da se ceo svet vrti samo oko njih i kao da ćemo da promenimo pravilnik samo zbog njih.

Najčesci primer i razlika između mladih i starih: u radnju je zabranjen ulazak sa ljubimcima. stariji: KAKO MOŽETE TAKO MOJOJ BEBI?! SVUDA SME. -uzmu džukelu u ruke i šetaju po radnji 2h nama u inat, mladi: "O,nismo znali izvinite" i odu.

Sledeći korisnik je spomenuo situaciju iz autobusa.

- Sećam se u busu kada je baba napala mladi par jer nisu hteli da joj daju mesto (U PRAZNOM BUSU). Kada su se branili vozač stao na babinu stranu.

- Na mene se jedna tako drala da joj ustanem, ustala sam i sela sam red iza jer je bilo desetine praznih mesta. Baba htela BAS TU da sedne

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.