DOK JEDNI CEPAJU DRVA I PEKU PAPRIKE, DRUGI SE SOLE: Srbi rešili da letuju u oktobru i to iz 5 dobrih razloga!
Leto u oktobru, Foto: Profimedia, Društvene mreže

LETO U OKTOBRU

DOK JEDNI CEPAJU DRVA I PEKU PAPRIKE, DRUGI SE SOLE: Srbi rešili da letuju u oktobru i to iz 5 dobrih razloga!

Kao pogodnosti se ističe i to što u oktobru nema puno gužvi, što odgovara turistima koji očekuju odmor, a ne nezaboravan provod

Objavljeno:

Dok jedni građani uveliko cepaju drva, tovare pelet, peku paprike i zagrevaju furunu, drugi su rešili da jesen i ovo Miholjsko leto iskoriste na malo opušteniji način. Naime, sudeći po komentarima sa društvenih mreža, ali i po objavama naših poznanika mnogi su rešili da se "osole" u oktobru, pa su skapovali kofere i pravac Turska, Grčka, pa i Crna Gora i Hrvatska.

- Nikada nismo letovali u oktobru, pa me interesuje u kom periodu dana može da se boravi na suncu i kupa, s obzirom da je pre 7 sati skoro noć (i ujutru i uveče). I da li je hladno kad se izađe iz vode? Od juna do kraja avgusta može od 7 do 20, a kakva je situacija pred sam kraj septembra i u oktobru - samo je jedno od pitanja objavljeno na Fejsbuk grupi Grčka info, a ispod su se nizali komentari i to uglavnom pozitivni.

Grčka
foto: grčka info

- Prelepo, mir, tišina sunce blago ne peče od deset do četri popodne

- Ja sam bila od petog oktobra do dvanestog kupala se

- Zavisi u koj deo Grčke idete. Ako idete na južna ostrva kao što je Krit, Rodos, Karpatos u oktobru je boravak na suncu i kupanje u moru normalno. Tamo sezona traje do novembra. U drugim delovima Grčke zavisi od toga kakvo će vreme da bude, ove godine je baš fantastično ali to nije pravilo i naravno od toga koje temperature vam odgovaraju. Dakle sem napomenutih južnih ostrva ne postoji pravilo.

- Trenutno imamo goste u Stavrosu danas bili ceo dan na plaži do 6, samo su neki od komentara naših turista.

Sa druge strane ima i onih koji su se uputili pravac Alanje, a među njima i naša reporterka koja nam je rekla da je temperatura u ovo doba godine savršena i da itekako ima turista koji se kupaju, a ni tople noći nisu izostale.

1 / 7 Foto: grčka info

Destinacija za leto u oktobru je manje nego u julu i avgustu, ali ih svakako ima. Pored Hurgade koja je jako popularna u ovo doba godine, postoji par mesta u Grčkoj i Turskoj koja se mogu obići u oktobru, ali ne samo obići nego i iskoristiti za kupanje i sunčanje na plažama.

Grčka je uvek "sigurica", a ako ste i u oktobru odlučili da joj pružite poverenje, onda su južne destinacije poput Krita, Rodosa, Karpatosa najidealnije s obzirom na to da je u oktobru je boravak na suncu i kupanje u moru sasvim normalno. U ovim delovima Grčke sezona traje do novembra.

Ovakve su prognoze za pomenute tri destinacije pored mora.

1 / 3 Foto: Printscreen/accuweather.com

Pored Grčke, predlog za letovanje u oktobru je svakako Turska. Dva veoma popularna letovališta, Antalija i Alanja, takođe mogu biti vaš izbor. Pored prijatnijih temperatura, i manje gužve, niže su i cene smeštaja.

Forumaši objašnjavaju da primorski deo Turske, najčešće jug, karakterišu sasvim prijatne dnevne temperature od oko 25-30 stepeni, uz nešto nižu temperaturu mora, koja je i dalje pogodna za kupanje. Kao pogodnosti se ističe i to što u oktobru nema puno gužvi, što odgovara turistima koji očekuju odmor, a ne nezaboravan provod. Pored toga, cene aranžmana agencija su znatno pristupačnije.

U Alanji će do kraja oktobra dnevna temperatura ići čak i do 28 stepeni.

Alanja
Alanjafoto: Printscreen/accuweather.com

U Antaliji slična situacija.

Antalija
Antalija foto: Printscreen/accuweather.com

Hoteli na ovim popularnim destinacijama otvoreni su u po završetku letnje sezone, a cene noćenja i pansiona su mnogo niže nego u jeku leta.

TURSKA U OKTOBRU – PREDNOSTI:

  • Niže cene aranžmana
  • Manje gužve
  • Destinacije i dalje pogodne za kupanje
  • Topli dani
  • Ogroman izbor destinacija

TURSKA U OKTOBRU – NEDOSTACI:

  • Određene destinacije su nekarakteristično skupe za oktobar
  • Izbor letovališta treba prilagoditi potrebama

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.