U SUBOTICI JE DANAS OTVOREN "BIOFEST": Ukusni organski proizvodi i najsvežije povrće! (VIDEO)
BIOFEST, Foto: SUBOTICA ŽIVI

OTVORENI UNIVERZITET

U SUBOTICI JE DANAS OTVOREN "BIOFEST": Ukusni organski proizvodi i najsvežije povrće! (VIDEO)

Festival organskih proizvoda “BIOFEST” trajaće do 19. oktobra, a u okviru samog festivala održava se i panel diskusija na temu „Digitalizacijom do povećanja ekonomske, ekološke i socijalne održivosti poljoprivrede”, kao i degustacija organske hrane i promocija organske dečje hrane

Objavljeno:

Festival organskih proizvoda “BIOFEST”, otvoren je danas na Otvorenom univerzitetu u Subotici. Na 18. po redu festivalu organskih proizvoda, svoje proizvode prikazali su proizvođači iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske, a potrošači su na licu mesta imali priliku da degustiraju ukusne organske proizvode poput sokova i meda i da kupe najsvežije povrće! U razgovoru sa Snežanom Mitrović sa Otvorenog univerziteta u Subotici, saznali smo detalje sa ovogodišnjeg festivala.

“Uspeh je opstati, imati kontinuitet i to što smo upravo otvorili 18. Međunarodni festival organskih proizvoda “Biofest”. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške resornog ministarstva i Gradske uprave kao i Nemačke organizacije GIZ. Cilj festivala je da se okupe organski proizvođači, da razmene iskustva i da se popriča o problemima sa kojim se suočavaju. Ove godine sa nama su proizvođači iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske, a nama je najvažnije da ovom prilikom potrošačima prezentujemo kako da prepoznaju organski proizvod, da on mora imati sertifikat, da mora imati znak i domaći i inostrani ako je na primer iz Evropske unije. Takođe vodimo računa i o mladoj generaciji. Mlađa generacija je ta koja ima više izgleda da uspe u organskoj proizvodnji. U okviru Biofesta prikazujemo i ekološke dokumentarne filmove kako bi razvili njihovu svijest, a u program smo uključili i Hemijsko-tehnološku školu. Učenici će predstaviti svoje kulinarske sposobnosti, a obezbedili smo im organske sirovine” izjavila je Snežana Mitrović sa Otvorenog univerziteta u Subotici, za Subotica živi.

1 / 6 Foto: SUBOTICA ŽIVI

Festival organskih proizvoda “BIOFEST” trajaće do 19. oktobra, a u okviru samog festivala održava se i panel diskusija na temu „Digitalizacijom do povećanja ekonomske, ekološke i socijalne održivosti poljoprivrede”, kao i degustacija organske hrane i promocija organske dečje hrane.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.