NADREALNE REAKCIJE SRBA NA POPIS STANOVNIŠTVA! Da nas nema trebalo bi nas izmisliti! (FOTO)
ilustracija, Foto: Twitter, Profimedia

baba živka misli da će da je čipuju

NADREALNE REAKCIJE SRBA NA POPIS STANOVNIŠTVA! Da nas nema trebalo bi nas izmisliti! (FOTO)

Popis je s dnevnog reda istisnuo i pomračenje, i vakcine, i mikročipove…

Objavljeno:

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počeo je u subotu i trajaće do 31. oktobra. Na terenu je oko 15.000 popisivača i, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, zadatak im nije baš tako lak kao što zvuči.

Popisom, koji sprovodi Republički zavod za statistiku (RZS), prikupljaju se podaci o stanovništvu, njegovoj starosnoj, polnoj, obrazovnoj i bračnoj strukturi, o ekonomskoj aktivnosti, strukturi domaćinstava i porodica kao i stambenom fondu. Mediji su objavili formular sa svih 69 pitanja, a ovo su tri pitanja na koja ne morate da odgovorite. Naravno, upravo su ta najosetljivija i dobra osnova za kreiranje različitih teorija zavera na društvenim mrežama, ali i rasprave koje idu u nedogled – od poziva na bojkot i odlučnog odbijanja da se „špijuni“ puste u kuću, pa do detaljnih instrukcija kako treba da se izjasniš da ne bi ispao „neprijatelj, izdajnik i saradnik okupatora“.

Popis je s dnevnog reda istisnuo i pomračenje, i vakcine, i mikročipove…

I dok neki pokušavaju da stave tačku na tu temu podsećajući na to zašto se popis stanovništva zapravo sprovodi na 10 godina, Tviter gori od komentara po kojima bi se reklo da su Srbi „pogrešno shvatili igru“. Ili im je bar cela ova drama beskrajno inspirativna za zezanje.

„Neki se za popisivače spremaju kao da će na vrata da im pokuca lično Vučić, pa da mu nanu naninu, drugi kao da će raditi test inteligencije, pa bi da preskoče, treći već znaju da je i to namešteno, pa ne bi da gube vreme, neki jedva čekaju da im u lice saspu da su sa Marsa“, konstatuje jedna Tviterašica.

Evo još nekih aktuelnih trendova razmišljanja na mrežama kad je popis u pitanju – od mikročipova i teorije baba Živke do apela psihijatrima.

*

*

*

*

*

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.