ZBOG OBOJENOG PSA U BEOGRADU SE DIGLA VELIKA FRKA: Istražili smo da li to škodi životinji i koje su CENE tih usluga
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/Alamy / Profimedia

nemaju pametnija posla

ZBOG OBOJENOG PSA U BEOGRADU SE DIGLA VELIKA FRKA: Istražili smo da li to škodi životinji i koje su CENE tih usluga

Cena farbanja prvenstveno zavisi od dužine dlake i veličine psa, ali i od toga da li vlasnik želi da svog ljubimca ofarba u jednoj ili više boja...

Objavljeno:

Nega pasa posebno je postala aktuelna poslednjih godina. Međutim, iz meseca u mesec javljaju se novi trednovi koje većina vlasnika uspešno prati. Počelo je od šišanja manjih pasa, kupanja u salonima za pse, pedikira pa sve do farbanja koje je ovih dana aktuelna tema među Srbima.

Na ovu temu povela se i rasprava, a mišljenja su podeljena.

Ko bi rekao da fotografija raznobojno ofarbanog psića, koji se prošetao kejom pored Dunava u Zemunu, može da izazove toliko svađe i gorčine koju su Beograđani prosuli na društvenoj mreži Instagram - trveći se između uobičajenog "za" i "protiv".

Pas
foto: Alamy / Alamy / Profimedia

Cena farbanja prvenstveno zavisi od dužine dlake i veličine psa, ali i od toga da li vlasnik želi da svog ljubimca ofarba u jednoj ili više boja. Kontaktirali smo vlasnicu jednog salona za pse u Beogradu, koja je za portal Espreso objasnila o čemu se ovde zapravo radi.

Pitali smo je da li ovo ikako može da utiče na zdravlje ljubimca, šta misli o farbanju i koliko često dolaze klijenti sa ovim zahtevom.

- Ne, nikako ne mogu biti štetni, to su farbe na biljnoj bazi koje se ispiraju posle mesec dana. Slične su onima u peni i spreju koje koriste tinejdžeri kada žeče da izvuku neki pramen. Dakle, posledica ne može biti. Što se našeg salona tiče, ne dolaze nam često sa ovim zahtevom, ali i kada dođe to uglavnom bude farbanje repića i ušiju.

Za naš portal prokomentarisala je i fotografiju koja prethodnih dana kruži internetom, a reč je o psu ofarbanog u dugine boje.

- Nepotrebno se digla hajka, videla sam svakakve komentare. To je privatna stvar i pojedinci su u pitanju. Uglavnom roditelji ispunjavaju zahteve svojih tinejdžera. Nije to dugotrajan proces, retko ćete to videti i u Beogradu, a kamoli u unutrašnjosti. Što se mene lično tiče, meni je to estetski bezveze i nepotrebno, zaključila je vlasnica salona za pse i dodala da ofarbani psi nikako ne mogu na izložbe.

Pas
foto: Printscreen/Instagram/Serbialive_beograd

Na internetu smo pronašli kako se kreću cene ulepšavanja pasa. Najjeftinije možete proći ukoliko je potrebno samo sređivanje noktiju koje u nekim salonima košta čitavih 200 dinara.

Za one lenje i neodgovorne vlasnike, raščešljavanje dlake košta od 500 do 100 dinara, do ćete za higijensku frizuru izdvojiti od 2.300 do 3.300 dinara u zavisbnosti od veličine psa.

Frizura po standardu košta od 2.800 do 4.800 dinara, dok se će oni koji se odluče za farbanje morati da izdvoje od 3.000 do 7.000 dinara.

1 / 13 Foto: Printscreen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.