OVAKO JE U SUBOTICI OBELEŽEN SVETSKI DAN ŽIVOTINJA: Nagrađeni su najbolji radovi (VIDEO)
Foto: SUBOTICA ŽIVI

SUBOTICA

OVAKO JE U SUBOTICI OBELEŽEN SVETSKI DAN ŽIVOTINJA: Nagrađeni su najbolji radovi (VIDEO)

U razgovoru sa Markom Šarčevićem, predsednikom Udruženja odgajivača sitnih životinja, saznali smo detalje sa današnje izložbe

Objavljeno:

Mini izložbom sitnih životinja koju organizuje Udruženje odgajivača sitnih životinja, obeležen je Svetski dan životinja u Subotici. Pored izložbe, udruženje je raspisalo i likovni konkurs za osnovce na temu “Zaštitimo divlje životinje i prirodu”, na kojem je učestvovalo čak trinaest osnovnih škola u Subotici. Najbolji radovi su nagrađeni, a sama izložba predstavlja pravu priliku da se deca ne samo upoznaju sa životinjama, nego i da nauče neku od brojnih zanimljivosti iz sveta životinja. U razgovoru sa Markom Šarčevićem, predsednikom Udruženja odgajivača sitnih životinja, saznali smo detalje sa današnje izložbe.

“Udruženje odgajivača sitnih životinja Subotica kao i svake godine zauzme učešće povodom Svetskog dana životinja, gde raspisujemo konkurs osnovnim školama za likovne radove. Sa ponosom mogu da kažem da je na ovogodišnjem konkursu učestvovalo čak trinaest osnovnih škola iz Subotice, a siguran sam da će taj broj iz godine u godinu biti sve veći. Ove godine smo dodelili nagrade za najbolje radove i to prvo, drugo i treće mesto za niže i više razrede. Ovo je samo jedna mala mini izložba gde naši građani i naravno naša dečica imaju priliku da vide koje vrste kućnih ljubimaca ili životinja drže naši članovi udruženja. To je sekcija kunićara, sekcija živinara, sekcija golubara i sekcija ptičara koji su ovde izlažili mali deo svojih eksponata. Pokušavamo da što više dece zainteresujemo za ovaj hobi, kako bi se i u budućnosti nastavilo sa aktivnostima poput ovih” izjavio je Marko Šarčević, predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja za Subotica živi.

Član gradskog veća za obrazovanje i kulturu, Milanka Kostić, takođe je prisustvovala obeležavanju Svetskog dana životinja i ovom prilikom istakla koliko je zapravo važno da decu od malih nogu učimo da čuvaju prirodu i vole životinje.

1 / 7 Foto: SUBOTICA ŽIVI

“Moram da pohvalim organizatore ovogodišnje izložbe što su uključili decu osnovnoškolskog uzrasta iz subotičkih škola i koja su kroz likovni konkurs dala svoj veliki i značajan doprinos. Zaista je veliko zadovoljstvo kada čujete da se veliki broj mladih Subotičana uključio u ovakvu jednu aktivnost. Smatram da decu od malih nogu treba učiti da čuvaju svet u kojem živimo, kako bi oni kasnije dali svoj doprinos i sačuvali ovaj svet za buduće generacije” izjavila je Milanka Kostić, član Gradskoj veća za obrazovanje i kulturu.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.