VOZAČ NALETEO, A DECA SE U POSLEDNJI ČAS ZAUSTAVILA I OTRČALA NAZAD: Ekstremna OPASNOST na čačanskom bulevaru! FOTO
Čačanski bulevar, Foto: RINA

DOGODILO SE NEKOLIKO INCIDENATA

VOZAČ NALETEO, A DECA SE U POSLEDNJI ČAS ZAUSTAVILA I OTRČALA NAZAD: Ekstremna OPASNOST na čačanskom bulevaru! FOTO

Meštani ovog dela naselja pokrenuće peticiju tražeći od nadležnih organa da obezbede ovaj deo puta preko kojeg svakodnevno pređe po više stotina dece i ljudi

Objavljeno:

Svaki prelazak pešačkog prelaza na Bulevaru Tanaska Rajića u čačanskom naselju Ljubić, sa sobom nosi veliki rizik. Nesavesni vozači kao da nisu u stanju da prilagode brzinu kretanja i vrlo često u poslednjem trenutku ukoče da ne bi udarili decu koja su se našla na prelazu predviđenom za pešake. Do sada se dogodilo nekoliko incidenata, a poslednji pre samo nekoliko dana.

"Đacima je stao kombi kako bi prešli ulicu i deca su krenula, međutim iz druge trake naleteo je vozač putničkog automobila koji nije ni zakočio, samo je prošao a uplašena deca su u zadnji čas zastala i otrčala nazad na trotoar", kaže za RINU Ratko Milovanović koji živi u ovom delu grada.

Čačak
foto: RINA

Bulevar Tanaska Rajića je ulica sa četiri trake u po dve u jednom smeru, a razdvaja ih usko ostrvce na kojem često dolazi do zadržavanja pešaka koji čekaju da pređu drugu stranu. Nedozvoljena brzina vozača i preticanje automobila onemogućava da pešake uoče pa se u ovom delu naselja sve češće dešavaju saobraćajne nezgode.

Čačak
foto: RINA

"Pešački prelazi su ucrtani i dobro se vide, saobraćajni znakovi koji ukazuju na ograničenje su postavljeni, a nerteko ovde patrolira i saobraćajna policija. Međutim, to sve kao da nije dovoljno bahatim pojedincima koji ugrožavaju živote vozeći brzo", dodaju meštani i još jednom naglašavaju da su deca koja pohađaju školu u ovom delu Ljubića, u OŠ „Tanasko Rajić“ najugroženija grupa, kao i majke koje sa svojom decom neuspešno pokušavaju da pređu ulicu.

Meštani ovog dela naselja pokrenuće peticiju tražeći od nadležnih organa da obezbede ovaj deo puta preko kojeg svakodnevno pređe po više stotina dece i ljudi, a čija je bezbednost višestruko ugrožena. Takođe će zahtevati učestalije kontrole brzine jer ova saobraćajnica prolazi kroz naseljeno mesto.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.