AKO STE POD STRESOM, SVAKODNEVNO PONAVLJAJTE OVU MOLITVU ZA SMIRENJE: "Gospode Isuse Hriste, učitelju mudrosti..."
Foto: Stefan Jokić

vera

AKO STE POD STRESOM, SVAKODNEVNO PONAVLJAJTE OVU MOLITVU ZA SMIRENJE: "Gospode Isuse Hriste, učitelju mudrosti..."

Odabrali smo nekoliko molitvi koje treba svakodnevno da ponavljate nekoliko puta

Objavljeno:

Svakodnevno se suočavate sa stresom, često ste uznemireni i zabrinuti, bilo da su u pitanju problemi sa zdravljem, ljubavne jadi ili bilo koja druga nedaća koja vas može zadesiti u životu. Briga nikad ne donosi ništa dobro, a molitva za smirenje vam može pomoći da ostanete pribrani i lakše prođete kroz sve probleme.

Odabrali smo nekoliko molitvi koje treba svakodnevno da ponavljate nekoliko puta i odmah ćete se osetiti smirenije, bliže Bogu.

Preporučujemo vam da pročitate svaku od ovih molitvi i onda odaberite onu koja najviše odgovara vašoj situaciji i onu koja vam daje osećaj mira i spokoja.

Molitva za smirenje

Postoji mnogo razloga zašto možete osećati nemir, nekada je duša nemirna jer je nezadovoljna i zato što želite da promenite trenutnu životnu situaciju, nekada se osećate izgubljeno, a nekad vam je potreban podstrek kako biste se suočili sa svojim najvećim strahovima.o

Molitva za smirenje ima upravo tu ulogu, da vas uzemlji, da vas vrati u realnost i odagna tolike brige.

Gospode Isuse Hriste, učitelju mudrosti, molim Ti se, otvori oči srca mog, da bih slušao reč Tvoju i razumeo je, i tvorio svetu volju Tvoju koja je u njoj otkrivena nama grešnim i bezumnim ljudima. Gospode Bože Spasitelju moj, pošto si došao na zemlju da tražiš i spaseš propale, ne skrivaj od mene zapovesti Svoje, jer i ja propadam u tami neznanja zakona Tvoga: nego otvori oči uma moga da bih razumeo čudesa učenja Tvoga, i kaži mi nepoznatosti i tajne mudrosti Tvoje. U Tebe se uzdam, Bože moj, da Ti svetlošću znanja Svoga prosvetiš um moj i razum, da bih ne samo čitao napisano nego ga i vršio. Molim ti se, i sa suzama pripadajući vapijem Ti: Gospode, prosveti me, nauči me, urazumi me, da svetu reč Tvoju i žitija Svetaca Tvojih čitam ne na greh, nego na obnovljenje i prosvećenje, na osvećenje i spasenje duše moje, i na nasleđe večnoga života. Amin.

Naredna kratka molitva za smirenje je posvećena Matroni Moskovskoj, svetici koja izvlači iz nevolje svakog ko joj se moli. Preporučujemo vam da ovu molitvu ponavljate više puta zaredom.

Blažena Staritsa, Matrona Moskovska, ja sam Božji sluga (moje ime), obraćam vam se iskrenom i dubokom molitvom. Zaštiti me od mentalne teskobe i zaštiti me od strašne, nepodnošljive potrebe. Podari moju dušu, neka me teške misli ne uznemire, a Svemilosni Gospodin može oprostiti sve moje grehe koji muče moju dušu. Pomozi mi da se smirim, smirim neurozu, ne daj mi više tužnih suza. Amin.

1 / 2 Foto: Profimedia

Čitajte ovu molitvu svakog jutra i neka vam postane deo jutarnje rutine kako biste lakše prošli kroz dan i suočili sa problemima. Uzdate se u svece kojima se molite i u Boga i pomoć će doći. Molitva za smirenje je sledeća:

Gospode Svemogući, apelujem na tebe, slugo Božji, daj mi mir. Pomozi mi da budem razuman i uravnotežen kako bih dostojanstveno prihvatio ono što ne mogu promeniti. Daj mi hrabrosti da donesem ispravne odluke da promenim ono što mogu učiniti. Daj mi mudrost da razlikujem prve od drugih. Dozvolite mi da živim u miru i doživim život kakav jeste, uživajući u svakom trenutku.

Tako da sve teškoće i prepreke mogu sama rešiti životni put prihvatiti kao put do mira i prosperiteta. Svi gresi ovoga sveta, tako da su mi postali prirodni, baš kao što je Isus Hrist preuzeo na sebe grehe celog čovečanstva i platio ih bez osuđivanja ikoga živog. Verujem u vašu dobrotu i čekam pomoć od vas, Svemogući i Svemogući Nebeski Oče. Nadam se da ćete čuti moju molitvu i urediti sve u mom životu što je bolje moguće. Prihvatiću šta god Tvoja volja i bit ću Ti zahvalan. Nadam se svom sretnom zemaljskom životu, koji ste Vi uredili, i budućem Carstvu nebeskom. Amin.

Ova molitva za smirenje je definitivno jedna od najlepših jutarnjih molitvi.

Gospode, dopusti mi da u miru sretnem sve što će mi donijeti dan koji dolazi. Dopustite mi da se potpuno predam volji Tvoga sveca. Za svaki sat ovog dana, podučavajte me i podržavajte me u svemu. Kakve god vijesti primam tokom dana, nauči me da ih prihvatim smirene duše i čvrstog uvjerenja da je sve Tvoja sveta volja. U svim mojim riječima i djelima vodi moje misli i osjećaje. U svim nepredviđenim slučajevima, nemojte da zaboravim da ste sve poslali dolje. Naučite me da postupam direktno i razumno sa svakim članom svoje porodice, a da nikoga ne osramotim ili uznemirim. Gospode, daj mi snage da podnesem umor predstojećeg dana i svih događaja tokom dana. Vodite moju volju i naučite me da se molim, vjerujem, nadam se, trpim, opraštam i volim. Amen.

Molitva za anksioznost i strah

Strah i anksioznost su ono što nas sprečava da živimo život punim plućima. Anksioznost unosi nemir, negativne misli, konstantne negativne scenarije u glavi koji uglavnom ne budu realni. Zato vam je potrebna molitva koja će vas vratiti u realnost i podsetiti da postoji razlog zašto prolazite kroz sve ovozemaljske muke.

Molite se Bogu da vam da hrabrosti da se suočite sa svojim strahovima, da prevaziđete vaše zone komfora, jer to je jedini put duševnog rasta. Verujte i moite.

Ti donosiš smirenost i dobro iz svake okolnosti, ako se samo prepustim i vjerujem Ti. Znam kada molim i zahvaljujem ​​umjesto brige, obećao si da mogu doživeti vrstu mira koja je iznad svakog razuma. To je tvoja vrsta mira, Gospodine. I ona za kojom žudim.

Kad god sam pod stresom, u teskobi ili strahu, pomozi mi setiti se doći k Tebi. Ti si jedini koji može smiriti moje strahove i okončati moje gnevno ponašanje. Bilo u trivijalnim ili teškim pitanjima, znam da ne samo da ćeš mi dati mir; Gospodine, ti ćeš biti moj mir. A kad Ti se približim – u molitvi, u čitanju Tvoje Reči, u pomaganju drugom – ti ćeš biti tamo, izbliza i lično.

Ne mogu se nositi s ovim vremenima sama, Gospodine. Hoćeš li govoriti mirno i umiriti moje oluje, ili me držati za ruku dok hodamo kroz njih zajedno? Hoćeš li doneti istinske mudrosti onih koji su prošli slična vremena, u moj život? Hvala ti, Gospodine. Verujem ti.

U ime Onoga koji čini da vetar i talosi stanu, Amin.

Molitva za upokojene – Čitajte je za duhovnu korist mrtvih

Molite se za miran dan

Nema ništa gore nego kad ste uznemireni od samog jutra, već opterećeni svim obavezama i stresovima koji vas očekuju tokom dana. Nemojte očajavati, ova molitva za smirenje će vam pružiti utehu. Možete je ponavljati svakog jutra ili u bilo kojoj situaciji koja vam je izazovna i za koju mislite da će vam biti neophodna Božija pomoć.

Molitvu možete ponovoiti nekoliko puta zaredom, potrebno je da se za moltvu vežete, da duboko razmišljate o rečima i da je pročitate toliko puta da reči već naučite napamet, tada će molitva imati najveće dejstvo na vas.

(Espreso / Opanak.rs, novizivot.net, craftstationshop.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.