NAKON NAJAVE MOBILIZACIJE, RUSKINJE HRLE U SRBIJU: Telegram ZASULE pitanjima, munjevito raste INTERESOVANJE! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia, EPA-EFE/SERGEI BOBELYV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

"Internat za plemkinje krenuo u pohod"

NAKON NAJAVE MOBILIZACIJE, RUSKINJE HRLE U SRBIJU: Telegram ZASULE pitanjima, munjevito raste INTERESOVANJE! (FOTO)

Mnogi u šali komentarišu da je "internat za plemkinje krenuo u pohod", aludirajući na popularnu rusku seriju "Internat za plemićke kćeri"

Objavljeno:

Otkako je predsednik Rusije Vladimir Putin 21. septembra naredio mobilizaciju, mnogo je Rusa koji su odmah spakovali kofere i nisu ni pitali za cenu karte da napuste zemlju.

Veliki broj njih stigao je u Beograd direktnim letovima iz Rusije.

Ipak, ono što se dešava na popularnoj ruskoj Telegram grupi koja se bavi preseljenjem u Srbiju, pravo je iznenađenje. Broj članova je za samo 2 dana porastao za skoro 1000, a ako je očekivano da to budu muškarci - vojni obveznici, dešava se suprotno, jer, umesto njih su Ruskinje te koje hrle ka Srbiji u novom talasu emigracije i učlanjuju se u grupu da saznaju što više informacija o našoj zemlji.

Tako je jedan korisnik napisao kako su se nekad radovali što će uskoro imati 7000 članova, a da "ovim tempom ni 8000 nije daleko".

I starim članovima ove grupe je to čudno, pa neki u šali komentarišu da je "internat za plemkinje krenuo u pohod", aludirajući na popularnu rusku seriju "Internat za plemićke kćeri".

1 / 4 Foto: Telegram

Talas ruske emigracije inače traje od februara i početka invazije na Ukrajinu, ali je sada dobio novi zamah kada je predsednik Rusije naredio prvu mobilizaciju još od Drugog svetskog rata.

Iako Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da se već prvog dana javilo 10.000 dobrovoljaca, ima i onih koji napuštaju zemlju, jer ne žele da učestvuju u ratu. Neki ruski državljani zaputili su se u Beograd, koji je od februara, uz Istanbul, jedina neprekinuta vazdušna veza Rusije sa Evropom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.