KILOGRAM KIFLICA SADA SKUPLJI OD KILOGRAMA MESA: Milica iz Čačka objašnjava šta je uračunato u cenu od 1200 DINARA
Kiflica, Foto: RINA

VEST KOJA JE OBIŠLA SRBIJU

KILOGRAM KIFLICA SADA SKUPLJI OD KILOGRAMA MESA: Milica iz Čačka objašnjava šta je uračunato u cenu od 1200 DINARA

Milica tvrdi da je neverovatno kad ljubav i mašta umešaju prste u brašno i testo

Objavljeno:

Kilogram kiflica skuplji je od kilograma mesa, vest je koja je prethodnih dana obišla Srbiju. I to je jeste tačno, a kilogram ovog peciva u Čačku košta 1200 dinara, a u njemu dobijete oko 25 do 30 domaćih kifli.

Za taj novac možete kupiti skoro dva kilograma sveže svinjetine i čak do tri kilograma piletine. Da li je to realno i opravdano, pojašanjava Milica Mihailović koja pravi i prodaje domaće kiflice. Ona ističe da ukoliko kupite kiflice umesto sirovog mesa vi štedite vaše vreme, koje zapravo i jeste najskuplje.

„Jasno je da to ljudima izgleda nelogično, međutim, meso je sirovina, ma koliko to bila kvalitetna sirovina, ali to nije gotov proizvod koji vi možete da pojedete sa viljuškom i nožem. Vi to morate da pripremite, kiflica je već gotov proizvod, koji je potpuno rešenje za nekoga ko žuri na posao i otišao i kupio dve kiflice i platio to 100, 150 dinara. Ono što bi bilo uporedivo jeste pripremljeno meso, recimo u nekom restoranu, gde je, takođe, uračunat rad, porezi i doprinosi, kao i troškovi poslovanja. A tada je cena višestruko veća, retko kad naručite kilogram mesa u restoranu”, pojasnila je Milica.

1 / 4 Foto: RINA

Ova Čačanka kiflice naziva kraljicama domaćih peciva. Ističe da je sa njima raditi jako specifično i da ne može baš svakom da uspe da ih napravi ukusne, vazudušaste i mirisne. Kao pravi kifla majstor, Milica tvrdi da su kiflice i meso neuporedivi u svakom smislu. Da odobro radi svoj posao i da njene kiflice nisu skupe građanima pokazuje svakidnevna velika potražnja ne samo u gradu na Moravu, već i u čitavom Moravičkom okrugu.

„Svaki gazda hvali svog konja, burekdžija će vam uvek reći da dobar burek drži otvorenu pekaru, a loš je zatavara, pica majstor će vam reći da je to pica, a ja vam kažem da su to kiflice, jer je to po mom mišljenju najkavlitetniji nutritivni proizvod koji možete da kupite u pekari”, naglašava Milica.

Milica tvrdi da je neverovatno kad ljubav i mašta umešaju prste u brašno i testo u njenoj kuhinji koji se na kraju najviše osete kada se probaju. Stoga ona opet podvlači da rad, trud i namirnice utkani u domaće kiflice opravdavaju njihovu cenu.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.