HRABRA I BORBENA: Dajte vašoj ćerki ovo IME, značenje će vas ODUŠEVITI
Dete, Foto: Profimedia

SIMBOLIKA

HRABRA I BORBENA: Dajte vašoj ćerki ovo IME, značenje će vas ODUŠEVITI

Danas se okrećemo imenu Andrijana.

Objavljeno:

Mnogi smatraju da o odabir imena utiče na kreiranje detetove slike o sebi. Što je ponosnija na svoje ime i dobro upućena u simboliku koje ono nosi, to je zahvalnije, samopouzdanija i srećnija.

Bilo da se slažete sa ovom tvrdnjom ili ne, treba da znate da svako ime u sebi krije neku priču i ima poreklo, a naše je da vam to otkrijemo i time olakšamo izbor imena.

Danas se okrećemo imenu Andrijana.

Smatra se da se poreklo ličnog imena Andrijana vezuje za dve teorije. Da potiče iz grčkog ili iz staro-slovenskog jezika. Takođe, u originalu potiče od muške lične imenice „Andrej“ i/ili „Andrija“.

Međutim, neka tumačenja navode da ime vodi poreklo od imenice „Andreas“ koja je potekla iz helenskog jezika, ili pak od reči tj prideva „andreios“. Ime Andrijana na grčkom jeziku znači: „žena koja je hrabra i borbena“; „jaka i samostalna osoba“; „žena velike snage i sposobnosti“.

1 / 3 Foto: Profimedia

Takođe, neka od značenja ovog ženskog imena su još i: „ona koja je veliki prijatelj“; „žena koja je ozbiljna i kompetentna“; „ona osoba koja je srećna“; „ona koja donosi sreću i radost“.

Nadimci od imena Andrijana su najčešće: Jana, Ana; Anda; Andra; Andrea; Ani; Eni; Deja; Anči.

(Espreso/Aska)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.