U NAREDNA 2 SATA NAM STIŽE NEVREME: Najnovije upozorenje RHMZ! (FOTO)
Kiša, Foto: Beta / Dragan Gojić, Printscreen

RHMZ

U NAREDNA 2 SATA NAM STIŽE NEVREME: Najnovije upozorenje RHMZ! (FOTO)

Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno

Objavljeno:

RHMZ je upravo objavio najnovije upozorenje:

U naredna dva sata u Vojvodini, na jugozapadu Srbije i pojedinim delovima Beograda kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najava svežijeg vremena

Od danas temperatura u postepenom padu, a u nedelјu i početkom sledeće sedmice maksimalne vrednosti od 15 do 20 stepeni.

Najava čestih padavina

Danas i sutra povremeno kiša i plјuskovi s grmlјavinom sa uslovima za obilne padavine. U nedelјu kratkotrajno razvedravanje, a početkom naredne sedmice novo naoblačenje sa padavinama.

RHMZ
foto: RHMZ

Upaljen meteo alarm

U Srbiji su danas na snazi narandžasti i žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine. Narandžasto upozorenje upaljeno je na teritoriji Bačke, Banata, Srema, Beograda, Šumadije, Pomoravlja, zapadne i jugozapadne Srbije, dok je u ostalim delovima na snazi žuti meteo alarm.

Kada je upaljen narandžasti meteo alarm to znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi RHMZ.

Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", stoji na zvaničnom sajtu RHMZ-a.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Vreme narednih dana

U subotu u severnim i centralnim krajevima zahlađenje sa kišom, a na jugu toplo sa pljuskovima popodne. Vetar slab do umeren severni i severozapadni na severu Srbije, a na jugu južni i jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 16°C do 20°C, a maksimalna od 15°C na severu do 26°C na jugu Srbije. Uveče kiša u većini predela.

Od nedelje i na jugu Srbije znatno hladnije sa kišom i dnevnom temperaturom svega oko 15°C. Iduće sedmice hladnije od proseka za septembar sa povremenom kišom.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.