OVO JE NOVA RUTA PARADE PONOSA: Oglasili se organizatori Evroprajda
Prajd, Foto: Marko Nikolić

EVROPRAJD 2022

OVO JE NOVA RUTA PARADE PONOSA: Oglasili se organizatori Evroprajda

Za večeras i sutra u 18 sati planirani su koncerti na Tašmajdanu u okviru manifestacije Evroprajd 2022

Objavljeno: 10:04h

Organizatori Evroprajda saopštili su novu rutu šetnje planirane za sutra - od Ustavnog suda do Tašmajdana. Takođe, oni su Vladi Srbije predlagali peticiju od 27.000 potpisa u kojoj se traži od predsednika i premijerke Srbije da "omoguće održavanje Evroprajda 2022 onako kako je prvobitno planirano".

- Okupili smo se ovde svi zajedno, sa našim kolegama i predstavnicima Evropske asocijacije prajdova. Mi smo sada predali peticiju sa 27.000 potpisa kojom se traži od predsednika i premijerke države da omoguće održavanje "Evroprajda 2022". To je ono što smo do sada uradili i insistiramo da se Prajd održi u formatu u kom je i planiran - rekao je Goran Miletić, jedan od organizatora.

1 / 4 Foto: Petar Lazović

On je pomenuo i korake koji se tiču same sutrašnje šetnje, koju je inače zabranilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

- Šetamo uprkos zabrani. Mi ćemo danas, nadam se, predati Ustavnom sudu žalbu na odluku. Simbolično ćemo se okupiti ispred Ustavnog suda, a onda ćemo nastavati Bulevarom Kralja Aleksandara, Beogradskom, Ilije Garašanina i onda Tašmajdan, kazao je Miletić.

Kako je naveo, za večeras i sutra u 18 sati planirani su koncerti na Tašmajdanu u okviru manifestacije Evroprajd 2022.

- To znači da smo vi već napravili određene kompromise - kazao je Miletić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.