STIGAO IM RAČUN, USLEDIO ŠOK! Duguju pola miliona dinara za vodu!
Foto: Stock

VODOMER POLUDEO?

STIGAO IM RAČUN, USLEDIO ŠOK! Duguju pola miliona dinara za vodu!

Iako dugovanja za vodu zastarevaju za godinu dana, Nenadu Ranđeloviću iz Niša je isključena voda u kući njegove majke, zbog duga koji je nastajao 6 godina. U Vodovodu kažu da Ranđelović može da plati dug veći od pola miliona dinara ili da pravdu traži na sudu
Objavljeno:

Problemi na vodomeru u Slovenskoj ulici u Nišu, u kući u kojoj je, kako kaže Ranđelović, živela njegova majka počinju 2010. godine, kada je odjednom stigao račun od 184.000 dinara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Tri puta su nakon toga menjali vodomer, ali je uvek bilo problema i vodu nismo plaćali. Ja sam se uključio u priču aktivno 2016. i tada je opet promenjen vodomer i počela je normalna potrošnja - priča Ranđelović.

Međutim, tada je zbog duga koji je dostigao cifru veću od pola miliona dinara voda isključena i niški Vodovod traži da se dugovanja izmire kako bi u kući Ranđelovića slavine ponovo bile vlažne.

- Nekoliko godina se niko nije žalio, niti je iko plaćao vodu za taj vodomer. Prva uplata je evidentirana 12. maja 2016. godine. Reč je o, kako mi to zovemo, prepuštanju i trenutno dugovanje je 544.881 dinar - kažu u Vodovodu.

Ranđelović kaže da njih niko nije utužio, već im je samo isključena voda i sada se traži izmirenje celog duga, iako prema Zakonu o obligacionim odnosima dugovanja za komunalne usluge zastarevaju za godinu dana.

Njegov advokat Zoran Stambolić kaže da se u ovom slučaju, pored Zakona o obligacionim odnosima, krši i Zakon o zaštiti potrošača.

- Prema Zakonu o zaštiti potrošača prigovor mora da se uloži u roku od 90 dana, a Vodovod nije reagovao 6 godina. Zašto isključuju vodu, kada ako već smatraju da su u pravu, mogu da utuže neplatišu i da ga dobiju na sudu? Uostalom, to je i Ustavom zagarantovano pravo, ne sme niko da vam uskraćuje nešto što vam je osnovno za život - kaže Stambolić.

Po svemu sudeći, ovaj slučaj će svoj epilog dobiti na sudu, jer Ranđelović planira da tuži niško javno-komunalno preduzeće, a i u Vodovodu kažu da ukoliko stranka ima šta da dokazuje, najbolje je da to uradi pred nadležnim sudom.

BOSNU VIDEO: ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Goran Vesić

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.