SUBOTICA ČUVA DUH SRPSKOG NARODA OD ZABORAVA: Manifestacija "Zavičajni dani" okupila brojne učesnike iz regiona!
"Zavičajni dani", Foto: Promo

"zavičajni dani" u subotici

SUBOTICA ČUVA DUH SRPSKOG NARODA OD ZABORAVA: Manifestacija "Zavičajni dani" okupila brojne učesnike iz regiona!

Ovogodišnja manifestacija, svečano je započela u ponedeljak i to tradicionalnim vašarom narodnih rukotvorina na trgu

Objavljeno:

Nikad više slavlja, festivala, manifestacija i koncerata u Subotici nego sada! U protekle 2 nedelje, na Gradskom trgu je održano čak 6 velikih nastupa, gde su Subotičani imali priliku da uživaju u nastupima vrhunskih muzičara. Protekla nedelja u Subotici je ipak ostala u znaku manifestacije “Zavičajni dani”, čiji je cilj da čuva i neguje kulturu i tradiciju srpskog naroda koji su došli sa prostora Dalmacije, Like, Korduna, Banije, Republike Srpske, Crne Gore i mnogih drugih prostora.

Sremska Mitrovica
foto: Promo

Ovogodišnja manifestacija, svečano je započela u ponedeljak i to tradicionalnim vašarom narodnih rukotvorina na trgu, gde su posetioci imali priliku da vide veliki broj izlagača. Svečano otvaranje usledilo je u sredu u Velikoj većnici Gradske kuće uz prigodan kulturno-umetnički program, a prava fešta usledila je u četvrtak kada je Gradski trg u Subotici zapevao stihove duhovnih i tradicionalnih pesama, zajedno sa Danicom Crnogorčević. „Tamo daleko”, „Veseli se srpski rode”, i „Sini jarko sunce sa Kosova”, samo su neke od brojnih pesama čije su stihove naši sugrađani sa ponosom pevali dok se viorila srpska zastava.

Sremska Mitrovica
foto: Promo

Program je nastavljen u subotu, kada se Subotičanima predstavio veliki broj kulturno-umetničkih društava, koja su svojom igrom i plesom mamila osmehe. Ubrzo je usledilo i svečano zatvaranje manifestacije, uz maestralan nastup “Sinova Manjače” i koncert Dejana Petrovića, jednog od najboljih srpskih trubača, koji je publiku podigao na noge.

Sremska Mitrovica
foto: Promo

Iz Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga poručuju da će nastaviti vredno da rade i da se trude da i naredne godine, kada će se slaviti jubilej - deset godina manifestacije, program bude bogat.

Sremska Mitrovica
foto: Promo

Manifestacije poput “Zavičajnih dana” izuzetno su važne jer nas kako kažu iz Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, podsećaju ko smo i odakle smo.

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.