JAVNI TRENING POKRENUO SVE SUBOTIČANE: Projekat "Aktivnija Srbija" oduševio i STARE i MLADE! (FOTO) (VIDEO)
Aktivnija Srbija, Foto: Promo

u zdravom telu, zdrav duh!

JAVNI TRENING POKRENUO SVE SUBOTIČANE: Projekat "Aktivnija Srbija" oduševio i STARE i MLADE! (FOTO) (VIDEO)

Projekat je osmišljen kao masovni javni trening, na kom sugrađani mogu besplatno da vežbaju, da se druže i razmenjuju iskustva, a takođe i da uključe svoje najmlađe

Objavljeno:

Projekat “Aktivnija Srbija” čiji je zadatak da podigne svest građana Srbije o značaju bavljenja fizičkom aktivnošću, stigao je i u Suboticu!

Na osnovu istraživanja koja su rađena u poslednjih nekoliko godina, 65% građana Srbije oboleva od hroničnih oboljenja usled nedovoljne fizičke aktivnosti i upravo iz tog razloga, projekat “Aktivnija Srbija” postoji sa ciljem da promoviše zdrav način života.

Subotica
foto: Promo

Projekat je osmišljen kao masovni javni trening, na kom sugrađani mogu besplatno da vežbaju, da se druže i razmenjuju iskustva, a takođe i da uključe svoje najmlađe. U razgovoru sa Tanjom Banđur, direktorkom projekta “Aktivnija Srbija” saznali smo detalje sa treninga u Subotici.

1 / 5 Foto: Promo

“Mi ovim projektom podižemo svest građana Srbije, da se bave fizičkom aktivnošću radi očuvanja zdravlja. Naša najvažnija poruka je da budemo zdravi, a zdravlje ne dolazi samo od sebe. Zdravlje je nešto što trebamo da čuvamo. Ono što je za nas najopasnije, jeste upravo fizička neaktivnost i u to ime, mi smo osmislili projekat koji se zove “Aktivnija Srbija”, koji podstiče građane da vežbaju na otvorenom, da se druže, da razmenjuju iskustva i ono što je najvažnije, da budu zdravi. Svake godine obiđemo oko petnaestak gradova širom Srbije, a ove nedelje smo u Subotici. U naselju Prozivka smo organizovali jedan veliki javni trening pod sloganom “Jaka porodica” u kome smo ove godine uključili i decu. Sa nama je vežbalo negde oko sedamdesetak osoba svih starosnih generacija i oko stotinak dece, kojima je ovo bilo nezaboravno iskustvo. Ovim događajem, mi smo poslali jednu vrlo jasnu poruku. Porodica na jednom mestu okupljena zajedno i ono što je najlepše, fizički aktivna” izjavila je Tanja Banđur, direktorka projekta “Aktivnija Srbija”, za Subotica živi.

Tanja Banđur
Tanja Banđurfoto: Promo

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.