Vučić: Do kraja 2025. od Beograda do Budimpešte za 2 sata i 45 minuta
Voz, Foto: Printscreen/youtube/ XSVXNK

DETALJI

Vučić: Do kraja 2025. od Beograda do Budimpešte za 2 sata i 45 minuta

Takođe je dodao da će to da doprinese povezivanju naših poslovnih ljudi, daljem povećanju investicija u obe zemlje i trgovinskoj razmeni

Objavljeno:

Prilikom zvanične posete predsednice Mađarske Katalin Novak, koja boravi danas u u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da veruje da ćemo do kraja 2025. godine, uprkos teškoćama, uspeti da završimo brzu prugu i da će moći za 2 sata i 45 min iz centra Beograda da se stigne u centar Budimpešte.

Predsednica Novak je istakla da je železnica jako važna, a Vučić je rekao da ćemo imati voz koji će ići 45 minuta Segedin – Subotica.

"Zamislite da idemo vozom koji stoji na granici 50 minuta - besmisleno", rekao je.

Zatim je istakao da tražimo rešenje sa EU da možemo da idemo i prolazimo bez zaustavljanja, kao što to čine ovlašćeni trgovci sada sa Makedonijom.

"Rešenje je ulazak u EU, ali postoje i rešenja pre toga – uspostavljanje zelenih koridora i neka vrsta 'Šengena' u kojoj bismo imali potpunu slobodu kretanja", rekao je Vučić, prenosi B92 Biz.

Takođe je dodao da u prvih sedam meseci, naša trgovinska razmena dostigla je 2,2 milijarde evra i za čak 935,1 milion evra je veća u odnosu na isti period prošle godine.

"Od svih zemalja najveću stopu rasta trgovine beležimo sa Mađarskom", zaključio je.

"Zahvalni smo Mađarskoj što ćemo zahvaljujući tome što su nam dozvolili da koristimo njihova skladišta moći spokojnije da dočekamo zimu", rekao je Vučić.

Takođe je dodao da će to da doprinese povezivanju naših poslovnih ljudi, daljem povećanju investicija u obe zemlje i trgovinskoj razmeni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.