SREMSKA MITROVICA UGOSTILA RADIO BEOGRAD POVODOM 98. ROĐENDANA: Organizovana 3 VELIKA KONCERTA (VIDEO)
Foto: Promo

SVEČANOST

SREMSKA MITROVICA UGOSTILA RADIO BEOGRAD POVODOM 98. ROĐENDANA: Organizovana 3 VELIKA KONCERTA (VIDEO)

Na koncertu su nastupili Snežana Đurišić, Bane Mojićević, Biljana Jevtić i Aca Ilić

Objavljeno:

Sremska Mitrovica je ugostila Prvi program Radio Beograda, povodom njihovog 98. Rođendana. Ova nacionalna radijska kuća je sa Muzičkom produkcijom Radio-televizije Srbije, povodom godišnjice, organizovala tri koncerta predstavljajući svoje muzičke perjanice uz pomoć velikih muzičkih i glumačkih imena. Koncerti pod nazivom Radio Susretanja su održani u Čajetini, u Beogradu ispred Paviljona Cvijeta Zuzorić i treći u Sremskoj Mitrovici, gde su nastupili Narodni ansambl i Big Bend RTS-a. Voditelji i kreatori programa su Aleksandra Paladin i Nenad Kamidžorac, koji ističe da je namera da se na krilima rođendana Radio Beograda, 1. oktobra, približe svojim slušaocima i gledaocima.

“Hvala Sremskoj Mitrovici i predstavnicima Grada na tome kako su nas dočekali i što su nam omogućili da ovde, na glavnom trgu održimo koncert. Večeras u Sremskoj Mitrovici sviraju dva orkestra, to su perjanice naše Muzičke produkcije, koja je velika, imamo tu Hor, Simfonijski orkestar, dečje horove “Kolibri” i Dečji hor, kao i Narodni orkestar i ansambl. Večeras nastupaju Narodni ansambl i Big Bend RTS-a kao i solisti koji su po meni fanstastični. Koleginica Aleksandra Paladin i ja smo došli na ideju da se na ovaj način približimo slušaocima i našoj proslavi 1. oktobra, a ja mislim da ćemo sa ovim napraviti jednu malu tradiciju i da povremeno da obiđemo Sremsku Mitrovicu sa nekim drugim pevačima i nekim drugim ansamblima iz Muzičke produkcije RTS-a, a evo, mogu da obećavam, dolazimo 100 posto za 100 godinai”, kaže za Sremska Mitrovica živi, Nenad Kamidžorac, muzički urednik Prvog programa Radio Beograda.

1 / 13 Foto: Promo

Na koncertu su nastupili Snežana Đurišić, Bane Mojićević, Biljana Jevtić i Aca Ilić, kao i glumice Ivana Knežević i Mina Lazarević. Pratili su ih dva sjajna orkestra, Narodni ansambl pod upravom Siniša Vićentijević i mladi dirigent Big Benda, Filip Bulatović, koji je već privukao pažnju svojim neobičnim plesom. Predstavnici Grada Sremska Mitrovica navode da ovaj način žele da zaokruže letnju sezonu u gradu, ali Mitrovčane očekuje još jedan koncert i to, 18. septembra kada će na Žitnom trgu nastupiti Darko Rundek.

“Letnju sezonu privodimo kraju upravo ovim sjajnim koncertom. Svedoci smo da je letnja sezona na gradskoj plaži bila sjajna gde smo imali ceo jul namenjen deci, potom avgust smo namenili za odrasle gde smo imali naše manifestacije Srem Folk Fest i Vinski park. Ljudi vole dobru muziku, dobre pesme, sačuvali smo možda ovo i za kraj da bi završili celu ovu sezonu sjajnim koncertom, kao što znate pevači odlični. Nadam se da će mitrovačka publika uživati večeras u koncertu i do kraja godine još spremamo nešto lepo”, kaže Dušan Drča, direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.