Igor Mirović i Miloš Vučević potpisali Ugovor o finansiranju projekta povećanja bezbednosti saobraćaja
Foto: Promo

PROJEKAT

Igor Mirović i Miloš Vučević potpisali Ugovor o finansiranju projekta povećanja bezbednosti saobraćaja

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović je rekao da će radovi obuhvatiti rehabilitaciju većeg broja ulica u Novom Sadu

Objavljeno:

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su Ugovor o finansiranju projekta povećanja bezbednosti saobraćaja. Ovim projektom Vlada Vojvodine obezbedila je 800 miliona dinara za održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada Novog Sada.

- Sjajne su vesti za Novi Sad da je, zahvaljujući većem i snažnijem budžetu APV, Grad sa Pokrajinom danas potpisao sporazum kojim se utvrđuje prenos dodatnih 800 miliona dinara za gradsku putnu infrastrukturu. Poređenja radi, budžet Grada za tu namenu na godišnjem nivou iznosi milijardu i 200 miliona dinara, a sada smo dobili novčani priliv u iznosu od 60% te vrednosti, što će dramatično na bolje promeniti održavanje ključnih saobraćajnica - naveo je gradonačelnik Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović je rekao da će radovi obuhvatiti rehabilitaciju većeg broja ulica u Novom Sadu, a da se nastavak tog posla očekuje i tokom naredne godine.

1 / 2 Foto: Promo

U okviru projekta planira se rekonstrukcija Bulevara Mihajla Pupina u delu od ulice Žarka Zrenjanina do Varadinskog mosta, Bulevara Jaše Tomića u delu od Kisačke do Stevana Doronjskog, Bulevara Jovana Dučića, Beogradskog keja, Futoškog puta, Kisačke, Hajduk Veljkove, Doža Đerđa, Gagarinove i Save Kovačevića.

Takođe, biće rekonstruisane Kosovska i Vojvođanska ulica, Jovana Subotića, Bajči Žilinskog, Primorska, Radomira Raše Radujkova, Jovana Popovića u delu od Subotičke do Patrijarha Pavla, kao i ulice u Veterniku i Sremskoj Kamenici.

Uskoro se očekuje raspisivanje javnih nabavki za rekonstrukciju Studija M i za izgradnju Muzeja 2021, a nedavno je pokrenuta i inicijativa za izgradnju Naučno-tehnološkog parka 2.

Vučević je podsetio da Grad i Pokrajina zajednički rade i na rekonstrukciji Almaškog kraja, da je potpisan sporazum o zajedničkom finansiranju pešačko-biciklističkog mosta i najavio da se sledeće godine očekuje rekonstrukcija Bulevara oslobođenja.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.