DA VAM U ŽIVOT DOĐE SRODNA DUŠA: Najsnažnija molitva za ljubav
Molitva, Foto: Profimedia

pomolite se

DA VAM U ŽIVOT DOĐE SRODNA DUŠA: Najsnažnija molitva za ljubav

Ponavljajte molitvu svakog dana

Objavljeno:

Svi zaljubljeni žele da budu voljeni, a nedostatak ljubavi može dovesti do očaja, jer je sasvim normalna potreba muškarca za ženom i žene za muškarcem. Kada nema ljubavi onda se osećamo nepotpuno, a molitva za ljubav služi tome da Gospod usliši vaše želje i težnje.

Najčešća ljubav koju čovek traži je ljubav svog izabranika, ali to nije jedina vrsta ljubavi koja postoji. Tu je ljubav prema bližnjima, prema porodici, prijateljima i prema Bogu. Zato smo odabrali i jednu molitvu koja će pomoći da obnovite ljubav prema Svevišnjem i potražite ljubav za bližnje.

Indija, Molitva
foto: EPA/SANJAY BAID

Najmoćnija molitva za ljubav muškarca/žene

Ono za čim čovek najviše vapi je ljubav suprotnog pola, teži za ljubavlju koja će trajati čitavog života, za osnovanjem porodice, duhovnom i telesnom ljubavlju. Naredna molitva za ljubav upravo i služi tome da vam donese suđenog/suđenu u život.

Bože moj, Oče stvoritelju svega, čuj moj vapaj, pohitaj mi u pomoć. Osećam se tako sam/a, tako izgubljen/a u ovom strašnom svetu. Treba mi Tvoja zaštita, Tvoja snaga,Tvoja uteha, budi moj oslonac na putu kroz život sada i uvek, pošalji mi moćnog Anđela čuvara, neka bude uz mene gde god bio/la jer važne odluke moram doneti.

Predajem Ti svoju dušu i svoj život u ruke, i odluči, te učini onako kako je za mene najbolje. Ti znaš kome sam ja suđen/a,molim Te, učini da se dogodi dobro, učini da budem srećan/na. Ne ostavljaj me samog/mu u ovom surovom svetu, potreban mi je neko, potrebna mi je ljubav.

Neko ko bi me volio dušom i telom bezuslovno i u vek, neko ko bi živeo za mene i ja za njega i da zajedno proslavljamo Presveto Ime Tvoje Oca i Sina i Svetoga Duha sada svagda i vek i vekova. Znam da ću imati teške krstove koje ću morati nositi, sve ih s radošću prihvatam. Bože moj, pošalji mi blagoslov Svoj s neba,duša me boli od umora, tonem u provaliju bez izlaza.

Molim Te za ljubav, jednu iskrenu, uzajamnu, obostranu,nežnu, večnu, koju samo Ti možeš podariti čoveku i ženi da budu jedno. Molim te Sveti Oče, usliši mi ovu molitvu u ime Gospoda Isusa Hrista Sina Tvog, Duha Svetoga i Prisnodeve Marije. Amin.

Molitva pred spavanje – Za miran san i čvrstu veru

Bog sve zna, on boravi u večnoj sadašnjosti i već je unapred odredio ko je predodređen da vama bude ljubav. Samo vi to još ne znate. Molite se Bogu da vam donese ljubav, a ova molitva za ljubav vam u tome može pomoći.

Ja, Sluga Božji (svoje ime), obraćam se Gospodu Bogu, Spasitelju ljudskog roda, Isusu Hristu i Presvetoj Bogorodici, za pomoć. Molim te, pokaži mi pravi put i odredi moju sudbinu. Unesite stvarnu ljubav u moj život. Uzmite u obzir moju želju da budem sa Slugom Božjim (ime osobe sa kojom želite ljubav). Iskreno je volim, pa neka mi zauzvrat odgovori. Molim vas da ujedinite naše sudbine kako ne bismo mogli jesti ni piti jedni bez drugih. Molim za pomoć i blagoslov. Amin.

Molitva
foto: Printscreen/Youtube/Pravoslavlje

Za ljubav i spasenje bližnjih

Prikupili smo nekoliko molitvi, a na vama je da izaberete koja će molitva za ljubav postati vaša omiljena. Tu molitvu možete ponavljati svakog dana, pa čak i više puta dnevno, ako smatrate da je to potrebno.

Ovo je molitva za ljubav i zdravlje u porodici i za vaše bližnje:

Ti si pod zaklonom Svevišnjega živela vođena i ukrepljivana Bogomajkom. Glad i žeđ, studen i vrelinu, uvrede i gonjenja pretrpela si, dar prozorljivosti i čudotvorstva od Boga si dobila i pod zaštitom Svemogućeg pokoj našla.

Molitva za decu – Gospode, pruži mu blagoslov

Sada te Sveta Crkva kao miomirisni cvet proslavlja stojeći na mjestu tvog pogrebenja, pred ikonom tvojom svetom i kao živoj, koja si sa nama, molimo ti se: primi molitve naše i prinesi ih prijestolu Milosrdnog Oca nebeskog i imajući smelost pred Njim, izmoli večno spasenje onima koji tebi pritiču, obilje blagoslova za dobra djela i pregnuća naša i izbavljenje od svih nedaća i žalosti.

Zastupi svetim tvojim molitvama pred Prestolom Svemilostivog Spasitelja našeg nas nedostojne i grešne.

Pomozi, Sveta blažena mati Ksenijo, deci da se svetlošću Svetoga krštenja ozare i pečatom Duha Svetoga zapečate, da se dječaci i djevojčice u veri, čestitosti i bogobojažljivosti vaspitavaju i uspeha u učenju imaju, da se bolesni i slabi iscijele, porodičnu ljubav i slogu nispošlji, monahe udostoj da se dobrim podvigom podvizavaju i od uvreda ih ogradi, pastire u kreposti Duha Svetoga učvrsti, narod i zemlju našu u miru i spokojstvu sačuvaj i sažali se na one koji su u predsmrtni čas lišeni pričešća Svetim Hristovim Tajnama.

Ti si nam nada i uzdanje, brzo uslišenje i izbavljenje, tebi blagodarnost uznosimo i s tobom slavimo Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i kroz sve vekove. Amin.

Molite se Svetom Nikoli za ljubav prema sebi

Kada se molimo za ljubav vrlo često zaboravljamo same sebe i ljubav prema sebi. Ova molitva za ljubav je posvećena vama i treba da vas čuva od zla.

Oh, Blagoslovljeni, sveti Nikola, ugodni, za života si bio pastir i učitelj svim vernicima i trudio se da pomogneš svima onima kojima je potrebna. I danas ja, sluga Božji (svoje ime), s verom u duši pribegavam tebi i u molitvi te zovem u pomoć. Zaštiti me od svega neljubaznog što se može dogoditi u ovosvetskom životu i neka se sve moje želje ostvare. Neka mi ne škode ni svjetovna pobuna, ni neprijateljske invazije, ni građanski sukobi. Zaštiti me od gladi i kuge, od vatre i bitke, od isprazne smrti bez oprosta greha. Pomozi mi u svim mojim dobrim pothvatima i ne daj mi da podlegnem đavolskim iskušenjima. Izbavi me od gnjeva Božjeg i večne muke, za moje grehe, i poznate i neznane. Moli Gospoda za oproštenje mojih grijeha i podari nadu u večni život nakon smrti u Carstvu Nebeskom. Amin.

Molitva za ljubav za bližnje

Gospode Isuse Hriste, Bože naš, Koji si novu zapovest dao Svojim učenicima da ljube jedni druge, primi ovu moju molitvu u Duhom Tvojim Svetim obnovi u nama ljubav prema Tebi i našim bližnjima i tu ljubav učvrsti u srcima našim, da tom ljubavlju, izvršujući zapovesti Tvoje, ne tražimo na ovoj zemlji ugodnosti sebi, nego da težimo slavi Tvojoj i napretku i spasenju naših bližnjih. Molimo Ti se, Gospode Bože naš, da blagodaću Tvoga Presvetoga Duha useliš i ukoreniš u nama novu zapovest Tvoga Novoga Zaveta: da ljubimo jedan drugaga i da sebi ne ugađamo, nego da svagda mislimo i činimo ono što je na slavu Tvoju i na dobro naših bližnjih.

Molimo Ti se, Čovekoljubivi Gospode, da u dušama i srcima našim pobudiš čistu i nelicemernu ljubav prema Tebi i braći našoj. Jer ko misli da može ljubiti Tebe, a mrzi na brata svoga, lažljivac je i po mraku hodi. Stoga nam Ti, Gospode, Izvore i Davaoče prave ljubavi, daruj da iskreno i istinito volimo sve ljude Tvoje, ne samo braću i prijatelje, nego i same neprijatelje naše, po sveistinitoj zapovesti Tvojoj i da dobro činimo i onima koji nas mrze i progone i da se staramo o njihovom spasenju. Jer si Ti Bog ljubavi, dobrote i čovekoljublja, i Tebi slavu uznosimo: Ocu, večnom Izvoru bogoljublja i čovekoljublja, i Sinu Tvome Ljubljenome, Koji je iz ljubavi prema svetu došao u svet da spase čoveka, i Duhu Tvome, nadahnitelju svete ljubavi, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Molitva za umnoženje ljubavi

Svaka molitva za ljubav koju smo odabrali će vam doneti neku vrstu ljubavi, a da bi čovek bio potpun potrebna je ljubav supružnika, porodice, prijatelja. Molite se za umnoženje te ljubavi, jer nje nikad nema dosta i može stići do nebesa.

Gospode, koji si zapovest novu dao učenicima Tvojim da ljube drug druga, obnovi istu i upečati u duše i srca naša blagodaću presvetoga Duha Tvojega, kako bi se brinuli: ne kako ćemo sebi ugoditi, no Tebi, i poslužiti bližnjem na korist i spasenje: molimo Ti se, Blagodatelju milostivi, usliši i milostivno pogledaj.

Da budemo savršeni u ljubavi Tvojoj, Bože naš, da imamo nelicemernu ljubav ka bližnjem, prinudi nas, Gospode, blagodaću Tvojega Duha. Ko misli da ima ljubav prema Tebi, a brata svojega mrzi, laža je, i u tami hodi. Zato, Milostivi, razgori duše i srca naša na ljubav prema Tebi i prema braći – molimo Ti se, kao milostiv usliši i kao preblag pomiluj. Amin.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.