PREMINUO SVETISLAV TIJANIĆ
Svetislav Tijanić, Foto: Privatna arhiva

tuag!

PREMINUO SVETISLAV TIJANIĆ

Za svoj rad nagrađen je brojnim nagradama, a između ostalog dobitnik je i jednog od najviših gradskih prizinanja Plakete grada Užica

Objavljeno:

Novinar u penziji i publicista Svetislav Tijanić (1941), preminuo je 31. avgusta u Užicu.

Bio je dugogodišnji dopisnik “Ekspres politike”, a između ostalog, radio je i kao novinar nedeljnika “Vesti” i Radio Užica. I u penziji je kao saradnik radio za brojne portale i listove i časopise, među kojima su podgorički “Dan” i beogradski “Pečat.

sveće, Sveća
foto: Profimedia

Za svoj rad nagrađen je brojnim nagradama, a između ostalog dobitnik je i jednog od najviših gradskih prizinanja Plakete grada Užica.

Prvi novinski tekst, iz Užica, objavio je 1963. godine u Nedeljnim informativnim novinama (kasnije NIN). Kao izveštač stigao je, kako sam kaže u mnoge metropole.

„Bio sam u Parizu, dva puta, gost naših gastarbajtera, u Madridu sam, 1991., bio gost Real Madrida i tadašnjeg njegovog trenera Radomira Antića. Intervjuisao sam možda najvećeg španskog fudbalera Emilija Butragenja. Tada je moja „Ekspres politika“ bila najtiražniji list na Balkanu“.

Primajući plaketu Grada Užica zapisao je: „Posle ravno 55 godina, još uvek pišem. O mom Zlatiboru i mojoj rodnoj Šljivovici, o Užicu, gradu u kome sam proveo najveći deo životnog veka, najviše sam i pisao. Ovde sam mnogo toga učinio, i u oblasti kulture, a pogotovu u sportu kao funkcioner u atletici. Mnogo sam učinio i u brojnim humanitarnim akcijama“.

Svetislav Tijanić biće sahranjen u četvrtak, 1.septembra, u 12 časova na groblju Sarića osoje.

(Espreso / Infoera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.