KATAKLIZMA U IVANJIČKOM KRAJU: Bujični potoci nose sve pred sobom! (FOTO)
Nevreme u Ivanjici, Foto: RINA

NEVREME

KATAKLIZMA U IVANJIČKOM KRAJU: Bujični potoci nose sve pred sobom! (FOTO)

Meštani poplavljenih sela pokušavaju da postavljanjem improvizovanih bedema spreče da im voda prodre u kuće

Objavljeno:

Još uvek se nije sabrala šteta koju je nevreme pre tri dana pričinilo u ivanjičkom kraju, a podgolijska sela ponovo su se našla na udaru i to još silovitijem ovaj put. Jaka kiša počela je da pada oko 18 časova i ponovo napravila katastrofu. Izlili su se bujučni potoci u selu Brusnik, odneti su putevi i poplavljene kuće.

- Ovo jekataklizma, sve nam je pod vodom. Bujica nam teče kroz selo, može se proći jedino sa gumenim čizmama i to je pitanje, jer je voda duboka. Poplavljeni su podrumi, kafane.. sve što se vodenoj stihiji našlo na putu. Ako se padavine nastave ovakvim intenzitetom plašimo se da će morati doći i do evakuacije - rekao je za RINU Periša Munjić iz sela Brusnik.

1 / 6 Foto: RINA

Ono što još više otežava situaciju jeste kvar na elektro mreži, pa su brojna domaćinstva ostala bez električne energije.

- Nemamo struje, a gubi nam se i signal ma mobilnim telefonima. Ovo je katastrofa, a pada mrak i situacija postaje sve ozbiljnija i gora - dodao je Periša.

Na udaru poplave našla se i mehanizacija, koja je angažovana kako bi se sanirale posledice poslednjeg nevremena.

- Кako će sad da se čisti, kad su i mašine potopljene. Nemoćni smo pred ovom prirodnom silom - kaže Periša.

Meštani poplavljenih sela pokušavaju da postavljanjem improvizovanih bedema spreče da im voda prodre u kuće. Uskoro se očekuje i dolazak nadležnih ekipa na teren.

- Svi putevi ka tim selima su potpuno neprohodni, ne može se do ljudi proći čak ni terenskim vozilom. Odsečeno od sveta je na desetine domaćinstava, a jedini način komunikacije sa meštanima je putem telefona i to ako imaju signal. Putna infratsruktura na ovom planinskom području je potpuno uništena, a ono što je dodatno otežava situaciju jesu i pokrenuta klizišta - rekao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.