STEVANOVIĆI SE JOŠ UVEK NISU OPORAVILI OD POPLAVE KOJA IM JE SVE UNIŠTILA: Jedva smo spasili dete, HOROR (5)
Ilustracija, Foto: Kurir

pomozimo im!

STEVANOVIĆI SE JOŠ UVEK NISU OPORAVILI OD POPLAVE KOJA IM JE SVE UNIŠTILA: Jedva smo spasili dete, HOROR (5)

Stevanovići se još nisu oporavili od velike vode koja mu je u julu uništila sve što je imao

Objavljeno:

Svaka jača kiša, naročito obilne padavine koje su proteklih nekoliko dana česte u Beogradu, uznemire porodicu Predraga Stevanovića, iz Zemun Polja. Naročito malu unuku, koja plače čim ugleda prve kapljice kiše.

Stevanovići se još nisu oporavili od velike vode koja mu je u julu uništila sve što je imao. Potopila je stan u suterenu u Ulici Braće Krnješevac 7, skoro pa do plafona. Od tada s porodicom živi kao podstanar. U svoje ne može da se vrati, a uskoro će evo bezmalo dva meseca... I ne zna kada će. A kiše ponovo padaju...

Poplava uništila stan porodice iz Zemun Polja: Dete umalo da strada od bujuce vode
00:33

Poplava uništila stan porodice iz Zemun Polja: Dete umalo da strada od bujuce vode

Gleda nas Predrag suznih očiju dok uz sebe privija petogodišnju unuku... Kada su se opet sručili na Zemun Polje pljuskovi, veli nam, pritrčala mu je i čvrsto ga zagrlila. Drhtala je i uplašeno slušlala grmljavinu i snažni huk kiše.

- Doživela je 5. jula veliku traumu. I sada se ta strah oseća. Bila je u stanu sa mojom ženom i ćerkom, odnosno njenom majkom. Kada je počelo nevreme za samo nekoliko minuta kroz vrata i prozore ušlo je metar i po vode! Na ulazu smo imali metalna vrata koju je bujica pod naletom izvalila nekoliko santimetara iz štoka. Supruga i ćerka stavljale su krpe, pokušavali su na sve načine da zaustave potop... Dok je agonija trajala, unuka je sedela na krevetu. U jednom trenutku prozor se otvorio i na nju se obrušila velika količina vode. Vrisnula je od straha... Još je u šoku - priča kroz suze Stevanović i uznemireno dodaje:

- Moja unuka ima samo pet godina, a doživela je ovakvu traumu. Od tada se plaši vode, a svaki put kada počne da pada kiša počne da plače. Ističe da je velika sreća bila što mu je ćerka bila u stanu, jer supruga i unuka ne bi uspele same da izađu. Stvorila se prava reka koja je prolazila kroz stan i rušila sve pred sobom.

1 / 7 Foto: Kurir

- Voda je bila visine moje unuke. Ćerka je zapomagala i u panici dozivala pomoć. Komšinica koja je čula vrisku došla je do njih. Kroz jedan prozor podigle su unuku komšinici koja im je redom pomagala da izađu. Stevanović kaže da su vrata bila blokirana od vode i spolja i iznutra i da je jedini način bio da izađu kroz prozor. Kaže da je u tim trenucima voda napolju komšinici bila do brade.

- Ništa nismo uspeli da spasimo. Sve je uništeno, sve stvari, sve igračke... Uspeli su da spasu samo dokumenta. Više od metar i po vode je bilo u regalu, sve je bilo poplavljeno. U stanu više ništa ne postoji, tu ne može da se živi - zaplakao je Predrag i grcajući dodao da su se obratili opštini Zemun za pomoć:

- Dolazili su, popisali su stvari i utvrdili da su da je šteta stopostotna. Očekujemo pomoć od njih.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media