APEL SVIM ZDRAVIM GRAĐANIMA SA INSTITUTA ZA TRANSFUZIJU: Rezerve krvi su na minimumu, nedostaju sve KRVNE GRUPE
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

JAVITE SE!

APEL SVIM ZDRAVIM GRAĐANIMA SA INSTITUTA ZA TRANSFUZIJU: Rezerve krvi su na minimumu, nedostaju sve KRVNE GRUPE

Ivana Rodić podseća da Institut organizuje akcije i na fakultetima i u srednjim školama sa generacijom maturanata, i dodaje da je jedan od uslova da oni daju krv njihovo punoletstvo

Objavljeno:

Stanje rezerve krvi je na minimumu, a osim B pozitivne i AB pozitivne, nedostaju sve ostale krvne grupe, rekla je za Pink Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Ona je pozvala sve mlade građane da dobrovoljno daju krv narednih dana jer se od sredine prošle nedelje drastično smanjio priliv krvi.

- Da li je to zbog vraćanja ljudi sa godišnjeg odmora ili pripreme za školu, priliv krvi se jako smanjio - rekla je Ivana.

1 / 11 Foto: Aleksandra Čolić

Ona je pozvala sve zdrave građane da dobrovoljno daju krv jer se očekuje da ovaj komplikovani period potraje do sredine septembra.

Što se školaraca tiče, Ivana Rodić podseća da Institut organizuje akcije i na fakultetima i u srednjim školama sa generacijom maturanata, i dodaje da je jedan od uslova da oni daju krv njihovo punoletstvo.

U Institutu kažu da u toku današnjeg dana imaju pet mobilnih ekipa, a krv će danas dati i zaposleni u Tamnavi Zapadno Polje u Lajkovcu, zaposleni u Hemofarmu u Šapcu i na Novom Beogradu u jednoj privatnoj firmi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media