NE ODEM DA KUPIM LEKOVE I HRANU, NEGO PRVO PLATIM GREJANJE: Dragica na velikim mukama, IMA LI REŠENJA?
Novčanik, Foto: News1/ Stefan Jokić

PRIJEPOLJCI U PROBLEMU

NE ODEM DA KUPIM LEKOVE I HRANU, NEGO PRVO PLATIM GREJANJE: Dragica na velikim mukama, IMA LI REŠENJA?

Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Vladimira Babića, prvobitni zahtev Komunalnog predzeća bio je da se cena grejanja poveća za 80%

Objavljeno:

Najavljena je teška jesen i još teža zima, a Prijepoljce su problemi sačekali već sad jer su najavljena poskupljenja komunalnih usluga, za koja oni smatraju da su nerealna imajući u vidu nedostatke u isporuci toplotne energije. Na prijemu kod predsednika opštine, došlo je oko dvadesetak građana Prijepolja koji koriste uslugu daljinskog sistema grejanja da ukažu da su predložene cene poskupljenja, kako kažu, van svake pameti.

- Na Stadionu u Petici, pored lifta, vertikala, nikad se nismo ugrejali. I žalimo se, molimo i kumimo a plaćamo sto posto grejanje. U oktobru, puste nam grejanje ujutru i malo uveče. Ista priča u martu i aprilu. Ceo dan nemamo grejanje a plaćamo ga. Pa što nam ne smanjite to, da ne plaćamo uzalud kad ga nemamo? Zimi, čim je malo toplije napolju, iako je zimski period, ugase nam grejanje a plaćamo ga sto posto. A da li ja imam hleba da jedem, nikad se nisam žalila, nego prvo poletim i platim grejanje i ostale dažbine. I ja i svi građani, ćutimo i trpimo. A pita li nas ko možemo li? Nas niko ne razume. Samo kažete – mora, mora, mora, revoltirano priča Dragica Pavlović.

Prijepolje
foto: RINA

Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Vladimira Babića, prvobitni zahtev Komunalnog predzeća bio je da se cena grejanja poveća za 80%. Sa opštinskim rukovodstvom dogovoreno je ipak 50 odsto.

- Mi smo ih primili i saslušali. Da li nam je milo- nije. Jesmo li zadovoljni sa njihovim radom? Nismo. Ali morate shvatiti, teška je godina, nije samo komunalno krivo što je takvo. Možda je krivo dugogoišnje neinvestiranje u njihova osnovna sredstva – rekao je Babić nakon sastanka sa građanima.

Ipak, kako je sastanak odmicao, predsednik je pomenuo da bi povećanje cena grejanja moglo biti i manje- do 30% i da će pokušati da nađe rešenje koje zadovoljava i komunalno i građane.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.