SJAJNA VEST ZA SVE GEJMERE U SRBIJI: Festival gejminga po prvi put u našoj zemlji
Foto: Promo

SJAJNO!

SJAJNA VEST ZA SVE GEJMERE U SRBIJI: Festival gejminga po prvi put u našoj zemlji

Festival predstavlja prvi, najveći i najatraktivniji gejming šou kod nas

Objavljeno:

Sjajna vest za ljubitelje gejminga, gejm dizajna, video igrica, YouTube kanala! Festival gejminga “Vibe factory” održaće se po prvi put u Srbiji, u Novom Sadu, od 21. do 23.oktobra na Novosadskom sajmu.

Festival predstavlja prvi, najveći i najatraktivniji gejming šou kod nas, osmišljen u skladu sa svetskim standardima, koji će okupiti ljubitelje gejming industrije u našoj zemlji.

Kako je najavljeno na 10.000 kvadratnih metara, u tri hale, sa preko 100 internacionalnih učesnika, na šest stejdževa („Main“, „INDIE“, „You Tube“, „eSport“, „Board Games“, „Cosplay Village“) kroz sajamski deo, konferencije, radionice, panele i okrugle stolove, „Vibe Factory“ menja pogled na video igre i gejming industriju uopšte. Očekuje se prisustvo preko 50.000 posetilaca kojima će biti omogućeno potpuno uživanje u danima punim igara, kao i mnoštvospektakularnih mečeva i nagrada za igrače.

Direktorka „Vibe factory“ festivala Olga Ješić je istakla da gejming industrija u svetu raste rapidnom brzinom, da se meri desetinama milijardi dolara te da su se oni odlučili da naprave iskorak u pozicioniranju Srbije na svetskoj gejming sceni uz ovaj veliki festival po svetskim standardima.

-Hajde da pretvorimo strah od nepoznatog a samim tim i averziji i predrasudu prema gejmingu, u nešto poznato i afirmativno po decu i po roditelje. Da prosto upotrebimo gejming u pravom kontekstu jer ima toliko prostora da mislim da je mnogo više onih dobrih strana nego loših strana gejminga – poručila je Olga Ješić.

-Novi Sad kao nezvanični centar IT industrije, kao sedište velikog broja IT kompanija i kao sedište ozbiljnih svetskih gejmerskih kompanija zaslužuje ovakav festival i Grad će ga podržati sa željom da “Vibe factory” postane tradicija – rekao je Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.