MEMEDOVIĆ IZJAVOM O ŽIVOTU NA SELU IZAZVAO HAOS NA MREŽAMA! Ovako nešto još nismo čuli od njega, da li je u pravu?
Jovan Memedović, Foto: Youtube

protiv it-a

MEMEDOVIĆ IZJAVOM O ŽIVOTU NA SELU IZAZVAO HAOS NA MREŽAMA! Ovako nešto još nismo čuli od njega, da li je u pravu?

Jedan deo javnosti na društvenim mrežama ove njegove reči kritikovao, uz reči kako su to zanimanja budućnosti, drugi deo je bio mišljenja da je Memedović u pravu

Objavljeno:

Popularni voditelj, zaljubljenik i borac za očuvnje prirode, Jovan Memedović, ponovo je jednom izjavom ustalasao društvene mreže.

Gostujući u jednoj emisiji Memedović se osvrnuo na moderna zanimanja današnjice, a sve to u sklopu odgovora na temu života na selu. Poznat kao veliki ljubitelj i zaštitnik prirode, on nije štedeo reči prilikom objašnjenja zašto je sve veći broj srpskih sela, pust.

"Pazite, selo ne trpi lenjost. Za svako selo je zajedničko, vredni ljudi. Mi smo to izgubili, sad su oni koji su... , ne znam gde postoje ti koji su vredni. Uglavnom su svi na kompjuteru, piarovi, menadžeri, programeri i tako dalje. Ja ne znam kako se njihov rad može okarakterisati kao vredan", rekao je Memedović.

Dok je jedan deo javnosti na društvenim mrežama ove njegove reči kritikovao, uz reči kako su to zanimanja budućnosti, drugi deo je bio mišljenja da je Memedović u pravu, kao i da svi vole selo na tri dana u prolazu, ali da očigledno nisu svesni da se asfalt ne jede, misleći na sve one koji pobegnu sa sela u grad, te se u zavičaj vraćaju par dana godišnje.

1 / 5 Foto: Instagram

Ipak, jedan komentar je privukao posebnu pažnju, budući da je došao od strane poljoprivrednika, koji je naveo kako možda ne bi bio uspešan u svom poslu, da nema programera i kompjutera.

"Evo ja kao poljoprivrednik tvrdim da većinu stvari koje koristim ne bih imao bez tih istih ljudi koji sede iza kompjutera. Ne bih pre svega imao ove sorte voća koje imam, ne bih imao ova đubriva koja koristim, ne bih imao pesticide, traktor i mnoge druge alate. Bukvalno bih imao samo motiku i ništa drugo. Da tek ne spominjem kako bez interneta ja ne bih bio ovde gde jesam. Mnogo informacija sam pokupio sa interneta koje niko nije umeo ili znao da mi prenese. Pa obična vremenska prognoza mi nekada izuzetno mnogo znači i prema njoj planiram šta ću svaki dan da radim a tu prognozu je neko sastavio iz pomoć istih tih zlih kompjutera. Voli on malo da ga drnda na onu rečenicu: Deca nam samo sede ispred kompjutera.", bio je jedan od komentara.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.