CELA SRBIJA DANAS ČESTITA DANICI GRUJIČIĆ: Kakav neverovatan POVOD! (FOTO)
Danica Grujičić, Foto: Uros Arsic

na današnji dan rođena danica grujičić

CELA SRBIJA DANAS ČESTITA DANICI GRUJIČIĆ: Kakav neverovatan POVOD! (FOTO)

Profesorka Grujičić objavila je kao autorka ili koautorka više od 250 naučnih radova, poglavlja u knjigama i monografija

Objavljeno: 14:36h

Na današnji dan pre 63 godine, 30. avgusta 1959. godine, u tadašnjem Titovom Užicu, rođena je profesor doktor Danica Grujičić, neurohirurg, načelnica Centra za neuroonkologiju Neurohirurške klinike Kliničkog centra Srbije, direktorka Instituta za onkologiju i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Pored navedenog profesorka Grujičić je i predsednik humanitarne organizacije "Zdrava Srbija" i predsednik komisije za psihoaktivne supstance Ministarstva zdravlja Srbije.

Iako profesorka Grujičić ne potiče iz Čačka, već iz susednog Užica, Udruženje Čačana u Beogradu podsetilo je na njen rođendan s ponosom jer kažu da im je ona svojim radom, zalaganjem i rezultatima učinila čast jer potiču iz istog kraja naše zemlje.

Zbog potreba posla svog oca profesorka Grujičić je u mladosti jedno vreme živela u Rusiji gde je u Moskvi završila srednju školu. Studije medicine započela je u Moskvi, a završila u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,60.

Magistrirala je 1987. godine i doktorirala 1996. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Zaposlena je na Institutu za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije od 1984. godine, gde je od 2007. godine načelnica Odeljenja za neuroonkologiju.

1 / 6 Foto: Espreso, Uroš Arsić

Uporedo sa kliničkom praksom angažovana je kao profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Izabrana je za asistentkinju 1992. godine, docentkinju 1998. godine, a od 2009. je redovna profesorka. Takođe obavlja funkciju direktora Instituta za onkologiju.

Profesorka Grujičić objavila je kao autorka ili koautorka više od 250 naučnih radova, poglavlja u knjigama i monografija. Članica je Udruženja neurohirurga Srbije, Srpskog lekarskog društva i Evropske asocijacije neurohirurških društava.

(Espreso / Udruženje Čačana u Beogradu)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.