DELEGACIJA EU SE HITNO OGLASILA! Tiče se zabrane Evroprajda u Srbiji
Prajd, Foto: Marko Nikolić

STAV

DELEGACIJA EU SE HITNO OGLASILA! Tiče se zabrane Evroprajda u Srbiji

Evropska unija podržava jednakost i odbacuje svaki oblik diskriminacije, saopštila je Delegacija EU u Srbiji povodom najave odluke o otkazivanju ili odlaganju Evroprajda u Srbiji

Objavljeno:

Delegacija Evropske unije izražava žaljenje što je Srbija najavila da će otkazati ili odložiti Evroprajd i nada se da će se naći način da se manifestacija održi bezbedno i u miru.

Evropska unija podržava jednakost i odbacuje svaki oblik diskriminacije, saopštila je Delegacija EU u Srbiji povodom najave odluke o otkazivanju ili odlaganju Evroprajda u Srbiji.

1 / 5 Foto: Marko Nikolić

"Evroprajd već dugi niz godina zagovara jednaka prava LGBTIQ osoba širom Evrope, dajući glas onima koji su često diskriminisani zbog svoje seksualne orjentacije. Ovo su osnovna prava za EU i očekujemo da ih naši najbliži partneri poštuju", navodi se u saopštenju.

Misija izražava žaljenje što je Srbija najavila da će otkazati ili odložiti Evroprajd, nakon što je prvobitno odlučila da bude domaćin u Beogradu ovog septembra.

"Pozdravili bismo dalja pojašnjenja. Pomno ćemo pratiti ovu temu. Nadamo se da će se naći način da se Evroprajd održi bezbedno i u miru", poručuje Misija EU.

(Espreso / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.