NAJNOVIJA PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Meteorolog Đurić otkrio šta da očekujemo - SUNCE ili KIŠU!
Đorđe Đurić, Foto: Privatna arhiva

vremenska prognoza

NAJNOVIJA PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Meteorolog Đurić otkrio šta da očekujemo - SUNCE ili KIŠU!

U sredu će vreme biti toplije i sa više sunčanih perioda, ali će i dalje biti uslova za pljuskove sa grmljavinom

Objavljeno:

Meteorolog Đorđe Đurić najavio je da nas u narednih nekoliko dana očekuje promenljivo vreme, te da će i pored niže temperature biti prisutan veliki subjektivni osećaj sparine.

Najtoplije biće na istoku Srbije i na širem području Negotina. Zbog povećane visoke vlažnosti vazduha, osećaj sparine biće ogroman i subjektivni osećaj biće da je mnogo toplije.

- U nedelju posle podne usled jačeg razvoja oblačnosti, pljuskovi sa grmljavinom očekuju se prvo na zapadu i jugozapadu Srbije, a pred kraj dana, tokom večeri i noći ponegde i u ostalim predelima, izuzev na istoku. Biće uslova i za kratkotrajne grmljavinske oluje i nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima. U ponedeljak i utorak u Srbiji promenljivo oblačno, svežije i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje i nepogode. Očekuje se veoma sparno vreme. Maksimalna temperatura biće od 25 do 30, u Beogradu do 27 stepeni, a na istoku Srbije u ponedeljak do 32 - navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Đorđe Đurić
Đorđe Đurićfoto: TV PINK PRINTSCREEN

U sredu će vreme biti toplije i sa više sunčanih perioda, ali će i dalje biti uslova za pljuskove sa grmljavinom. U četvrtak sunčano i toplo. Posle podne u severozapadnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima očekuje se prodor hladnog fronta sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar i uz pojavu grmljavinskih oluja sa gradom. Maksimalna temperatura u sredu i u četvrtak biće od 28 do 32, u Beogradu do 30 stepeni, a po prodoru hladnog fronta biće u osetnijem padu.

- U petak promenljivo oblačno i svežije, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 22 do 28, u Beogradu do 24 stepena. S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za kraj avgusta od 26 do 29 stepeni, vidimo da će one za vikend biti za oko pet stepeni više od proseka, a da će tokom sledeće sedmice biti uglavnom oko prosečnih vrednosti. Dugotrajna suša sada je već uveliko iza nas, a u narednom periodu očekuju se i češće padavine. Ipak, suša je i više nego ostavila traga na poljoprivrednim kulturama, naročito na kukuruzu, jer su padavine kasno došle, a veoma nizak vodostaj na većim rekama potrajaće najmanje do jeseni, jer su potrebne dugotrajne, ali umerene i ujednačene padavine na velikom prostranstrvu sliva Dunava i Save, tj. na području našeg područja, ali i centralne Evrope - dodaje Đurić.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.