INTERETNO FESTIVAL UNEO NOVU SVEŽINU I RADOST U SUBOTICU: Svoje plesne veštine pokazuje čak 5 ZEMALJA! (VIDEO)
Foto: Promo

SUBOTICA

INTERETNO FESTIVAL UNEO NOVU SVEŽINU I RADOST U SUBOTICU: Svoje plesne veštine pokazuje čak 5 ZEMALJA! (VIDEO)

Festival će trajati do subote, 27.avgusta

Objavljeno:

U Subotici je trenutno prava sezona festivala koja je u grad unela novu svežinu i radost. Svečanom povorkom šarenih narodnih nošnji, nedavno je otvoren 21. po redu Interetno festival, gde svoju kulturu i plesne veštine prikazuju kulturno umetnička društva iz Mađarske, Crne Gore, Slovačke, Slovenije i naše Srbije.

Kako tradicija nalaže, svake godine festival se otvara svečanim defileom učesnika od Katedrale Svete Terezije Aviljske do Etnopolisa u centru grada, gde se Subotičani okupljaju u velikom broju kako bi pozdravili sve učesnike. Na ovogodišnjem Interetno festivalu, publici će se predstaviti deset plesnih grupa i više od tri stotine izvođača iz zemalja u regionu.

1 / 5 Foto: Promo

Naravno, celokupan festival je upotpunjen i izložbom starih zanata poput livenja sveća, tradicionalne tehnike štampanja tekstila, kovačkog zanata, a tu su i brojni štandovi sa hranom, pićem, slatkišima za najmlađe, kao i nakitom.

Festival će trajati do subote, 27.avgusta, kada će svečano biti zatvoren zajedničkim koncertom plesnih ansambala iz Kečkemeta i „Rona“ „Sećanje – tragom Kodalja i Bartoka“.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.