INDIRU SA ČETIRI GODINE PRONAŠLI U VOZU KOD VELIKE PLANE: Ispovest kragujevčanke digla SRBIJU NA NOGE! (FOTO)
Indira, Foto: Printscreen/Facebook

SUDBINA

INDIRU SA ČETIRI GODINE PRONAŠLI U VOZU KOD VELIKE PLANE: Ispovest kragujevčanke digla SRBIJU NA NOGE! (FOTO)

Njene reči, pogodile su korisnike ove grupe, jednan za drugim, ređali su se komentari podrške i saosećanja, ali i nade da će uspeti u svojoj nameri

Objavljeno:

Devojka iz Kragujevca, koja je ostavljena kad je bila devojčica, odlučila je da potraži svoje roditelje.

Detinjstvo je provela u domu za nezbrinutu decu, a njena objava na društvenim mrežama izazvala je buru u Srbiji.

Kako je napisala u emotivnoj objavi na Fejsbuku, u trenutku napuštanja imala je samo četiri godine.

Indira
foto: Printscreen/Facebook

– Devetog januara 2001. godine našli su me u vozu kod Velike Plane. Uspostavljeno je da sam tad imala četiri godine. Odvedena sam u dom i nikad se niko nije pojavio. Ni dan danas – napisala je devojka u jednoj grupi na društvenim mrežama.

Pored objave, postavila je i svoju fotografiju iz tog doba, a koja je nastala neposredno nakon što je smeštena u dom.

Indira
foto: Printscreen/Facebook

– Tako sam izgledala kad su me našli. Samo što su me ošišali u domu – napisala je ona.

Želja joj je da na ovaj način pokuša da pronađe, ako ne roditelje, onda rodbinu, bilo koga koga može zvati “svojim”.

– Molim vas javite mi ako ima neko informaciju o mojima ili ako ste čuli za to – dodala je devojka.

Njene reči, pogodile su korisnike ove grupe, jednan za drugim, ređali su se komentari podrške i saosećanja, ali i nade da će uspeti u svojoj nameri.

– Srećno sa potragom. Ne treba osuđivati. Nikad ne zna čovek šta će ga snaći i zbog čega su ostavili dete od četiri godine.Čudno je što policija nije u to vreme istražila. Dete u tom uzrastu može reći ime roditelja i uže familije – napisala je jedna korisnica.

Indira
foto: Printscreen/Facebook

– Ja se iskreno nadam da si imala lepo detinjstvo i da si i danas srećna. Želim ti svu sreću i u budućnosti – nadovezala se druga korisnica.

– Ostavili te i sada ih tražiš, šta će ti i sada, bol da dobiješ još veću zbog roditeljà koji su te ostavili. Nisi odrasla sa njima. Nema tu ljubavi. Bolje ti je živi svoj život i nemoj da znaš ko su ti roditelji. Možeš se samo razočarati u njih. Neće ti pružiti ljubav jer nisi odrasla sa njima – napisala je jedna korisnica.

Ipak, bilo je i onih koji su u samom mestu gde su je roditelji ostavili, Velikoj Plani, videli i simboliku zašto baš tu.

– Mislim da si namenski nađena u Velikoj Plani jer je blizu Miloševca gde je najveće selo i dom za nezbrinutu decu u bivšoj Jugoslaviji. Verovatno si dobila bolji život od onog koji si imala u biološkoj porodici. Razumem tvoju želju da saznaš poreklo i vidiš te ljude, ali mislim da je to skoro pa nemoguće jer oni to očigledno ne žele – napisala je jedna korisnica.

– Ti si jedna divna nasmejana osoba i veliki dobrica velikog srca. Tvoja porodica je izgubila jedno veliko bogatstvo koje je mogla da ima. Ako ti se niko ne javi nemoj da žališ. Oprosti im i okreni se od prošlosti. Nastavi dalje sa takvim osmehom kojeg imaš na toj slici – glasio je jedan od komentara korisnika.

Bonus video:

04:31

BRZE VESTI 25.08.2022. 17:55

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.