VUČEVIĆ OBIŠAO TOPLANU "ZAPAD": Vrednost investicije 250 miliona dinara (VIDEO)
Foto: Grad Novi Sad

NOVI SAD

VUČEVIĆ OBIŠAO TOPLANU "ZAPAD": Vrednost investicije 250 miliona dinara (VIDEO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na zameni kotlovskih postrojenja

Objavljeno:

Toplana ''Zapad'' je najveća toplana u okviru JKP ''Novosadska toplana'' i pokriva potrebe trećine korisnika usluga, što je oko 100.000 građana. U toku su završni radovi na rekonstrukcijama sistema i distribucije a vrednost investicije iznosi 250 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na zameni kotlovskih postrojenja i ovom prilikom je razgovarao o stanju sistema dalјinskog grejanja u Novom Sadu i pripremama za početak grejne sezone. Kako je ocenio, reč je o veoma izazovnoj sezoni, s obzirom na to da se ceo svet suočava sa energetskom krizom.

1 / 4 Foto: Grad Novi Sad

- Možemo reći da je “Novosadska toplana” što se tiče nje i Grada Novog Sada apsolutno spremna za predstojeću grejnu sezonu. Grejanje startuje od 15. oktobra, a može i od prvog, ako budu niže temperature. Sve investicije ovo preduzeće finansira iz sopstvenih sredstava, ne dobija subvencije Grada godinama unazad. Sve naše toplane koriste gas, ali smo, na osnovu preporuke Vlade Srbije, pripremili alternativne energente, lož ulјivo i mazut, tako da najmanje jednu nedelјu možemo da izdržimo, ako bude nestašica gasa. Međutim, verujem da će država obezbediti dovolјne količine – istakao je gradonačelnik Vučević.

Zbog savremenijeg sistema i nove tehnologije, “Novosadska toplana” će zbog ove investicije uštedeti na potrošnji gasa od 65 miliona dinara na jednoj grejnoj sezoni, tako da je kratak rok povrata. Pored toga, ovo je apsolutno i ekološki isplativa investicija jer je daleko manja emisija štetnih gasova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.