"IMAM PLATU 4.000 € U SRBIJI I OVAJ PROBLEM"! Srbin se požalio, a onda su građani REŠILI stvar po kratkom postupku
Ilustracija, Foto: Dragan Kadić, Profimedia, Ilustacija

ODGVORI SU GENIJALNI

"IMAM PLATU 4.000 € U SRBIJI I OVAJ PROBLEM"! Srbin se požalio, a onda su građani REŠILI stvar po kratkom postupku

Usledila su konkretna pitanja, pa i konkretni odgvori korisnika Redita

Objavljeno:

Na Reditu je jedan muškarac koji prima mesečno više hiljada evra upitao "iskusnije" kako da manje troši na gluposti, a više uloži u pametne stvari.

"Imam primanja od 4.000 evra mesečno i ne znam šta da radim sa njima. Nemam rešeno stambeno pitanje, nemam automobil, nemam porodicu da izdržavam, u suštini raspolažem tim većim primanjima za Srbiju i ne znam šta tačno da radim sa njima. Uzeću u obzir da će primanja da rastu iz godine u godinu, što mi stvara dodatan pritisak jer već 5 godina imam neka solidna primanja, a uštedeo sam neznatnu sumu i nisam ništa pametno napravio. Rešio sam da sam sebi isplaniram malo odgovorniji finansijski put jer većinu novca potrošim na zajebanciju i skupe/nepotrebne stvari koje su mi falile kad sam bio sirot", pisalo je u postu. A onda je detaljno opisao svoje transakcije - uplaćen i potrošen novac, ali i količinu novca koju je uspeo da uštedi.

  • godine: 32
  • zarada: ~4.000e neto mesečno
  • ušteđevina: ~12.000e
  • plaćena kirija: 300e mesečno

Usledila su konkretna pitanja, pa i konkretni odgvori korisnika Redita.

"Moj savet ti je da kupiš stan za zivot", "Nikako životno osiguranje. Uplaćujem dosta dugo i čist promašaj. I dalje uplaćujem jer sve gubim ako prestanem, pa jedino ako umrem u međuvremenu da se moji neznatno opare", "Ja bih se prvo stambeno obezbedio, bez kredita, ako je moguće. Zatim bih povremeno investirao, s obzirom da sam crypto maxi ulagao bih u crypto, sad je savršena prilika da se izuči tržište i pripremi se pozicija za sledeći "bull run", "Stan je odlično ulaganje, naročito ako ga nemaš. Zatim, potpuno opremljen apartman na planini ili u banji koji oni tamo uz ugovor izdaju, održavaju i rade sve što treba. Zarada verovatno nije kako obećavaju, ali je sigurno ima", bili su pojedini upućeni saveti u vezi sa potencijalnim poslovnim poduhvatima i investicijama.

Rebit
foto: Rebit

Bilo je i ne malo nekonvencionalnijih ideja.

"Moj savet je uvek investiciono zlato i satovi. To su stvari koje drže cenu, a veoma lako se prodaju ako ti je novac potreban. Sa zlatom zarade skoro i da nema, dok kod satova može da se desi da padne baš lepa kinta. Daću ti primer, Rolex je skoro imao jedan model koji košta oko 6.000 evra i čeka se šest meseci. Kad ga uzmeš, automatski možeš da ga prodaš za oko 8.000 eura, a trenutno mu je tržišna cena za buy now oko 10.000. Drugi modeli Rolexa ni posle deset godina nisu izgubuli na ceni, a bukvalkno možeš za 24 sata da ih prodaš".

A tu su i oni saveti "iskusnijih i prametnijih prijatelja" o promeni celokupnog razmišljanja i ponašanja.

"Promena navika je neophodna. Svi mi imamo taj "siromaštvo sindrom" i onda nadoknađujemo propušteno. Moraš biti siguran da ćeš prestati sa ovakvim ponašanjem jer ono jako loše utiče na ideju koju bi želeo da sprovedeš".

A bilo je i onih duhovitih, ili barem humorističkih u pokušaju.

"Nađi ženu, ima da ti reši sva pitanja oko usteđevine u roku od šest meseci max. Tražićeš savet posle kako da uštediš 500€", pisalo je.

A kako biste vi posavetovali ovog dečka u raspodeli mesečnih prihoda i potencijalnih ulaganja?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.