BIVŠA STJUARDESA KRISTINA OTKRILA KOLIKA JOJ JE BILA PLATA: Evo gde je zaradila NAJVIŠE PARA! (VIDEO)
Kristina Grabež, Foto: Instagram Printscreen

MOŽETE LI DA POGODITE?

BIVŠA STJUARDESA KRISTINA OTKRILA KOLIKA JOJ JE BILA PLATA: Evo gde je zaradila NAJVIŠE PARA! (VIDEO)

Snimci koje Kristina objavljuje veoma su zapaženi

Objavljeno:

Radila je kao stjuardesa, a sada na društveim mrežama Instagramu i TikToku priča o svom iskustvu. Kristina Grabež u vlogovima otkriva ono što se može nazvati tamnom stranom ove profesije, sa pratiocima deli i detalje o zaradi kao i opažanja vezana za ljude sa Balkana.

Kristina Grabež je šest godina radila kao stjuradesa. Ono što iznosi na društvenim platformama ne poklapa se očekivanjima vezanim za ovaj posao.

Koliko zarađuju stjuardese

Snimci koje Kristina objavljuje veoma su zapaženi, a u jednom od njih pričala je o plati, iznoseći niz detalja.

„Ovo su svi moji letovi u toku jednog meseca i koliko sam ja zaradila na svakom od njih. Rute na kojima sam letela su bile: Minhen, Sidnej, Minhen, Vašington, Sidnej i Kazablanka. Na desnoj strani tabele vidimo sate dužnosti. Na letu za Sidnej imala sam 33 sata dužnosti i od toga sam zaradila 1.597 dirhama što je oko 425 evra. Na letu za Minhen imala sam 16 sati dužnosti i to je oko 200 evra.

U središnjem delu tabele nalazi se boravak van baze, odnosno u mom slučaju boravak u hotelima u Minhenu, Sidneju, Vašingtonu i Kazablanki. Vidimo da je meni svaki boravak van baze bio plaćen. Van baze sam provela 180 sati i za to sam dobila 723 evra. Kada se to sve sabere, vidimo da sam za 131 sat letenja uzela 1.674 evra, za 180 sati "lejovera" 723 evra i to ukupno izađe na oko 2.400 evra. Na tih 2.400 evra se dodaje i bazna plata, a moja je bila oko 1.200, što je sve ukupno oko 3.600 evra“, ispričala je bivša stjuardesa.

Kristina je napomenula da je ovaj video objavila jer je pratioci non stop pitaju koliko to zarađuju stjuardese.

"Sve bi da rade kao stjuradese, ali kada saznaju..."

"Sve bi one bile stjuardese dok ne shvate da moraju da čiste toalete, da se bude u dva sata ujutru, da rade tokom svih praznika. eba da budu spremne na neželjeni flert i prekomernu seksualizaciju profesije, hroničnu neispavanost, opadanje kose, debljanje od avionske hrane, izloženost radijaciji i virusima“, rekla je u videu objavljenom na Instagramu.

Kristina je ovim želela da predstavi realnu sliku posla stjuardese ali i da ilustruje reakcije mnogih kojima se ta slika ne dopada. Zanimljivo je da je upravo ovim snimkom zainteresovala neke za ovu profesiju pa kažu da su rešili da krenu njenim stopama.

O putnicima sa Balkana

Na Instagramu je u više navrata pričala o tome kako je prepoznavala putnike sa Balkana pa je rekla:

"Traže sve što je džabe, i najskuplje. I nakon klope cvrkuću zubima, ne traže čačkalicu, usta brišu prstima... Naši su oni koji otvaraju gornje police i skidaju sigurnosni pojas u onoj sekundi kada točkovi dodirnu tlo."

Tipova ima na pretek, a i oni sami se promene kada se vraćaju sa putovanja što zbog para što zbog planova koji nisu prošli baš kako treba.

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.