"JA SVOJU BEBU NISAM VIDELA...": Dorikina ISPOVEST o DETETU uzetom na POROĐAJU kida DUŠU, pokušala je UĆI u TRAG!
Dorika Petkov, Foto: pRINSTscreen/Facebook/Ana Pejić

još jedna priča o slučaju nestalih beba

"JA SVOJU BEBU NISAM VIDELA...": Dorikina ISPOVEST o DETETU uzetom na POROĐAJU kida DUŠU, pokušala je UĆI u TRAG!

"Kamen je valjda mekši... Kad sve budem imala u rukama javljam se ponovo..", navodi se u objavi koju je podelila Ana Pejić na svom Fejsbuk profilu

Objavljeno:

U prilog tome da priča o aferi nestalih beba ne prestaje da potresa Srbiju, govore i brojne ispovesti roditelja koje putem društvenih mreža dolaze u javnost.

Poslednje u ovom nizu je svedočenje Dorike Petkov koja se obratila Ani Pejić, predsednici Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine.

Dorikine reči upućene Ani prenosimo u celosti:

" Draga Ana. Ja pripadam istoj grupi otetih beba kao i sve nesretne majke koje imaju ovako tužnu priču..

Porodila sam se 6.11.1988 u Opštoj bolnici u Pančevu , rodila devojčicu tešku 2600 g ... Po porođaju mi je rečeno da beba ima srčanu manu da joj je uvećano srce i mora da se prebaci na Institut za majku i dete. Ja bebu nisam videla nisu je dali i rečeno je da je sutra prebacuju na Institut... Sve dok nije krenula priča sa otetim bebama kao i svi i ja sam verovala da je tako..

Kad sam prvu stvar uradila i iz Pančevačke bolnice tražila sve što ste mi tada rekli da tražim videla sam da je moja devojčica od Pančeva do Beograda putovala 3 dana, druga stvar iz arhive su nidali jedan papir samo uz izgovor da nista drugo nemaju jer se ništa nije čuvalo u arhiv i znate tako su bili drski i bezobrazni kao da sam tražila njihova dokumenta a ne moja.. Dalje iz opštine sam jedva dobila umrlicu, a sa instituta još ništa nisam dobila već je prošlo skoro 2 meseca kako sam predala..

U septembru cu biti mesec dana kući i moram da ih pritisnem malo više... Strasno je što je to takav lanac da čovek ne može da ga prekine.. Ja sam nailazila na takve ljude draga moja Ana da nisam mogla da svratim da rade na takvim mestima... Kamen je valjda mekši... Kad sve budem imala u rukama javljam se ponovo..", navodi se u objavi koju je podelila Ana Pejić na svom Fejsbuk profilu.

Podsetimo, krajem prošle godine oslikan je mural "Čuješ li zaista naš plač?" posvećen nestalim bebama u Srbiji u Ulici vojvode Dobrnjca u Beogradu.

Članica Udruženja roditelja "Nestale bebe Beograda" Dušanka Bužanin pozvala je sve roditelje koji sumnjaju da su im dece nestala iz porodilišta da se obrate udruženjima koja se bave ovim problemom jer ona godinama ulažu veliki trud u rešavanju problema nestalih beba.

Ona je istakla da je upravo zahvaljujući Udruženju "Nestale bebe Beograda" došla do njoj veoma bitnih dokumenata i navela da joj je život 40 godina bio "hod po mukama" i da je krila svoj problem.

Udruženje je EU uputilo i peticiju u kojoj se ističe da se od svih njenih institucija očekuje da budu deo kampanje koja će budućim generacijama ponuditi sećanje o ranjivosti i bespomoćnosti nestale ili ukradene dece, bez obzira na državu, režim ili vreme.

Udruženje očekuje da se pretnja koju predstavlja nestanak ili krađa dece otkloni na brz, energičan i profesionalan način, ali i podršku zastupanju interesa roditelja i dece.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.