BILA JE PUNA KAO BROD, UMRLA JE OD RAKA U BEDI! Smrt njene porodice i danas je najveća misterija u Srbiji
Dafina Milanović, Foto: Printscreen/youtube

TEORIJA ZAVERE ILI ISTINA?

BILA JE PUNA KAO BROD, UMRLA JE OD RAKA U BEDI! Smrt njene porodice i danas je najveća misterija u Srbiji

Dafina je kasnije optužila Slobodana Miloševića za smrt porodice. Posle propasti banke, jedno vreme živela je u inostranstvu, a 2008. preminula je od raka

Objavljeno:

Jedna od teorija zavere bila je i da ih je na vreme sklonila na sigurno i lažirala njihovu smrt kad je njeno bankarsko carstvo počelo da se urušava

Prošlo je 30 godina otkad su suprug, sin i ćerka Dafine Milanović, nekadašnje vlasnice Dafiment banke, poginuli na auto-putu u Mađarskoj.

Navršavaju se tri decenije od tog misterioznog događaja, a ni danas nije jasno šta se zapravo desilo na mađarskom auto-putu 2. jula 1992 godine.

Prema onom što se zna, tog dana je automobil porodice Milanović sleteo s puta.

Postoji nekoliko verzija ovog događaja, odnosno teorija zavere a jedna od njih bila je i da je Dafina zapravo lažirala smrt najbližih kako bi ih zaštitila od pretnji ubistvom, jer se već tada nazirala propast njene banke. Dafina je navodno sklonila porodicu na tajnu lokaciju i promenila im identitete u strahu za njihove živote.

"Oni su živi, samo ne smeju da se vrate", ovo je pokojna Dafina Milanović navodno rekla u poverenju jednom beogradskom novinaru neposredno posle porodične tragedije 1992. godine, kada su, kako je tada saopšteno, u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj poginuli njen suprug Dragan, sin Živko i ćerka Ljiljana.

Sve je bilo inscenirano?

U pitanju su bile stotine miliona maraka, kao i umešanost moćnih i uticajnih ljudi iz državnog vrha koji su učestvovali u pljački fantomske banke zajedno s Dafinom, koju su tada nazivali bankarkom Slobodana Miloševića.

Novinar B. K. je svojevremeno za Njuzvik pisao o susretu s Dafinom 1997. godine i nikad objavljenom intervju od pre dve decenije.

Dafina Milanović
Dafina Milanovićfoto: Newsweek

- Iako se pre sahrane, pet godina ranije, u kapeli zaklela nad sandukom sina Živka, Dafina mi je u jednom trenutku prišla i da ne čuju prisutni šapnula: „Oni su živi, samo ne smeju da se vrate u Srbiju“ - napisao je tada on.

Sagovornik Kurira, u to vreme blizak tajnim službama, kaže da se Dafina nakon tragedije koja ju je zadesila ponašala smireno i opušteno.

- Ostala je bez muža, ćerke i sina, ali je veoma brzo nastavila da radi, pa čak i da se pojavljuje i na prijemima i proslavama, oblačila se normalno. U to vreme imala je ogroman novac i bila je veoma moćna, pa nije bio problem da čak i na ovakav način, insceniranom nesrećom, skloni porodicu na tajnu lokaciju i promeni joj identitet. U maju te godine situacija u vezi s bankom bila je dramatična i ona je znala šta može da joj se dogodi. Najviše je strahovala da joj ne otmu ili likvidiraju muža i decu - kaže sagovornik Kurira.

U prilog ovoj verziji ide i izjava njenog brata Dobrice.

- Meni vlast nije dozvolila da odem da identifikujem zeta i Dafininu decu. Uhapšen sam u Subotici i vraćen u Beograd, a majci Milanki lica i tela nastradalih nikada nisu pokazana - ispričao je svojevremeno Dobrica.

Dafina je kasnije optužila Slobodana Miloševića za smrt porodice. Posle propasti banke, jedno vreme živela je u inostranstvu, a 2008. preminula je od raka.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.