U MAČVANSKOJ MITROVICI POČINJE IZGRADNJA MODERNE SPORTSKE HALE: Razvoj sporta sa desne obale Save (VIDEO)
Foto: Promo

PROJEKAT

U MAČVANSKOJ MITROVICI POČINJE IZGRADNJA MODERNE SPORTSKE HALE: Razvoj sporta sa desne obale Save (VIDEO)

Pre nekoliko godina Grad Sremska Mitrovica je takođe uz pomoć partnera izgradio i novu školu u Mačvanskoj Mitrovici

Objavljeno:

U Mačvanskoj Mitrovici, koja je od Sremske Mitrovice podeljena samo rekom Savom i spojena najdužim visećim pešačkim mostom na Balkanu, počinje izgradnja moderne sportske hale. Reč je o multifunkcionalnom sportskom objektu za dvoranske sportove i sportove na otvorenom, koji će biti izgrađen u okviru OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod”. Radovi počinju u septembru ove godine i trajaće 400 dana za šta je danas u Gradskoj kući potpisan ugovor sa izvođačima radova, a projekat zajednički finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grad Sremska Mitrovica u ukupnom iznosu od oko 430 miliona dinara.

“To je fiskulturna hala koju će moći da koriste, ne samo učenici OŠ “D. R. Narod” i njihovi nastavnici za nastavu fizičkog nego i ostali meštani Mačvanske Mitrovice i severnog dela Mačve. Sala se prostire na 1000 m², a prostor koji je planiran da se sredi ovim ugovorom je 2200 m². Veliki je projekat vredan oko 430 miliona RSD. Početak radova planiran je sa početkom školske godine, a završetak nakon 400 dana. Na ovaj način Grad Sremska Mitrovica pomaže razvoju sporta sa desne obale reke Save u Mačvanskoj Mitrovici”, kaže Svetlana Milovanović, gradonačelnica ovog grada za Sremska Mitrovica živi.

Pre nekoliko godina Grad Sremska Mitrovica je takođe uz pomoć partnera izgradio i novu školu u Mačvanskoj Mitrovici, a izgradnjom ove hale, projekat će biti u potpunosti zaokružen, a oko par hiljada stanovnika iz Severne Mačve mitrovačkog grada na Savi imaće modernu spotsku dvoranu za gotovo sve sportove kao, ali i zabavne i kulturno-umetničke manifestacije. Osim toga, završeni su radovi na rekonstrukciji sale za fiskulturu u OŠ “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici, a kako navode iz Gradske uprave, postoje projekti kojima se konkuriše kod parnera iz Pokrajine i Republike za sređivanje školske i sportske infrastrukture na kompletnoj teritoriji Grada.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.