TUŽNA SLIKA SRBIJE, OSVANULO PORAŽAVAJUĆE OBAVEŠTENJE: Uskoro će nam roboti naplaćivati u supermarketima? (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen

DOKLE SMO DOŠLI!

TUŽNA SLIKA SRBIJE, OSVANULO PORAŽAVAJUĆE OBAVEŠTENJE: Uskoro će nam roboti naplaćivati u supermarketima? (FOTO)

Izgleda da više ne važi ni ono staro "ako ti nećeš da radiš, ima ko hoće"

Objavljeno: 12:15h

Nedostatak radne snage postao je problem otkako smo se suočili sa pandemijom, a njene posledice osećamo i danas. Svemu tome doprinelo je i poskupljenje svih životnih namirnica za koje se ne zna koliko će trajati.

Tako je jutros u jednom trgovinskom lancu osvanula tabla sa natpisom

Poštovani potrošači, zbog nedostatka radne snage odeljenje delikatesa neće raditi.

Radnici
foto: Printscreen/Twitter

Upoznati smo sa činjenicom da je sve manje onih koji žele da rade na pozicijama kasira, ali do zatvaranja jednog odeljenja još uvek nije dolazilo.

Izgleda da više ne važi ni ono staro "ako ti nećeš da radiš, ima ko hoće".

Da li je sve ovo posledica lošeg odnosa poslodavca i nebrige o svojim radnicima ili pak mlađe generacije biraju posao i teže ka nekim drugim pozicijama.

Postavlja se pitanje, da li će za koju godinu ili deceniju i na ovim mestima poslove umesto ljudi obavljati roboti i kuda nas sve to vodi.

Pišite nam u komentarima šta vi mislite o ovome i kakav je vaš stav.

Podsetimo, Boško Rupić direktor za Komercijalu i strategiju za Espreso portal ranije je otkrio kakva će situacija biti sa letovima i šta možemo da očekujemo u naredno periodu obzirom da je sezovana u punom jeku. Jedan od razloga je svakako bio nedostatak radne snage koja je pogodila avio-industriju tokom pandemije korona virusa.

Boško Rupić
foto: Nebojša Mandić/Linkedin

- U ovom trenutku, situacija u putničkom avio-saobraćaju u celoj Evropi opterećena je velikim izazovima, koji se pre svega odnose na posledice dvogodišnje krize usled pandemije korona virusa, te posledična ograničenja u putovanjima i veliko smanjenje tražnje. Nedostatak radne snage i štrajkovi već su izazvali poremećaje u Londonu, Amsterdamu, Parizu, Rimu i Frankfurtu ovog proleća. Do sada ovog leta, planovi putovanja su više puta ometani mešavinom faktora kao što su nedostatak osoblja i loše vreme koji su doveli do kašnjenja i otkazivanja letova. U našem slučaju, Er Srbija je bila prinuđena da otkaže popodnevne letove subotom i nedeljom tokom čitavog jula, počev od subote, 9. jula 2022. godine, između Beograda i Londona, po dobijanju informacije sa aerodroma Hitrou da nije moguća opsluga popodnevnih letova. Pored toga, Er Srbija dobila je jednostrani zahtev od aerodroma Shipol u Amsterdamu da od četvrtka, 7. jula, do kraja jula smanji broj sedišta u ponudi na letovima iz Amsterdama ka Beogradu zbog toga što aerodrom Amsterdam nema dovoljno osoblja da bi mogao da prihvati sve putnike i svu robu. Er Srbija u ovom trenutku leti devet puta nedeljno do Amsterdama. Er Srbija je angažovala neophodno ljudstvo i avione iz svoje flote i bila je spremna da u punom kapacitetu obavi saobraćaj na vreme i u skladu sa planiranim redom letenja. S druge strane, Er Srbija nažalost ne može da utiče na spremnost aerodroma sa kojih i na koje leti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.