NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI NOVOG OBJEKTA DOMA ZDRAVLJA NA VIDOVDANSKOM NASELJU U NOVOM SADU! (FOTO)
Foto: Grad Novi Sad

RADOVI

NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI NOVOG OBJEKTA DOMA ZDRAVLJA NA VIDOVDANSKOM NASELJU U NOVOM SADU! (FOTO)

U novom objektu DZ “Vidovdansko naselje” će biti odelјenja pedijatrije, opšte medicine, stomatologije, ginekologije i patronažna služba

Objavljeno:

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta Doma zdravlja na Vidovdanskom naselјu u Novom Sadu po čijem će završetku biti omogućena zdravstvena zaštita za oko 25.000 stanovnika mesnih zajednica Vidovdansko naselјe, Slana bara i Klisa.

Trenutno se u Vidovdansko naselјe ulaže preko tri miliona evra. Izgradnja samo ovog objekta košta 207 miliona dinara dok je za opremu potrebno da se izdvoji 83 miliona dinara, a nastavlјena je i izgradnja fekalne kanalizacije za ovaj deo grada.

- Stanovnici ovog kraja nikada nisu imali ambulantu i krajnje je vreme da im obezbedimo ravnopravan položaj, jer su dugo neopravdano bili zapostavlјeni. Dobro je što Dom zdravlјa ''Novi Sad'' već priprema plan za kupovinu opreme i primili su nove mlade lekare, tako da će početkom naredne godine ovaj objekat biti u funkciji. Grad putem Uprave za građevinsko zemlјište i investicije gradi parking i potrebnu infrastrukturu – rekao je gradonačelnik Vučević tokom obilaska radova.

1 / 4 Foto: Grad Novi Sad

U novom objektu DZ “Vidovdansko naselje” će biti odelјenja pedijatrije, opšte medicine, stomatologije, ginekologije i patronažna služba.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je i to da bez obzira na ekonomsku krizu, veruje da će Grad imati snagu i odgovornost da nastavi da ulaže u razvoj svih delova Novog Sada.

- Moramo da čuvamo stare delove grada, svoj identitet, ali dalјi razvoj ne sme stati, to bi bilo sebično prema budućim generacijama - istakao je gradonačelnik.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.