VERUJE SE DA OVA STENA POMAŽE DA PRONAĐETE SRODNU DUŠU: Nalazi se u Srbiji, a predanje je POSEBNO ZANIMLJIVO (FOTO)
Kamen ljubavi, Foto: Printscreen / Youtube / Lepote naše Srbije

ZANIMLJIVO

VERUJE SE DA OVA STENA POMAŽE DA PRONAĐETE SRODNU DUŠU: Nalazi se u Srbiji, a predanje je POSEBNO ZANIMLJIVO (FOTO)

Po predanju Čučuk Stana je hajduk Veljka jurila tri kruga oko stene dok ga nije uhvatila

Objavljeno:

Na obroncima planine Ozren nalaze se bolnice za lečenje plućnih i očnih bolesti, koje su sagrađene na proplancima okruženim gorostasnim četinarima i bukovom šumom.

Izletište Očno nalazi se na planini Ozren, udeljeno svega 5 kilometara od Sokobanje. Ovo izletište je poznato kao najpoželjnija destinacija tokom prvomajskih praznika, kako meštanima Sokobanje, tako i turistima koji dolaze da ovde provedu prvomajske praznike.

Najzanimljiviji detalj na ovom izletištu, koje je okruženo šumom je stena koja se nalazi na sredini izltišta. Ovu stenu nazivaju i Kamen Ljubavi.

Dugo se prepričavalo po sokobanjskom kraju da se još na rođenju znalo da će mali Veljko biti junak. Neustrašiv i hrabar je bio, ali s devojkama nije umeo. U srcu mu je bio samo jatagan sve dok sa Čučuk-Stanom nije stigao na Ozren. Naime, legenda kaže da je Veljko stalno izmicao Stani, ali su ga njena volja, neustrašivost i upornost doveli pred kamenu stenu.

1 / 3 Foto: Printscreen / Youtube / Lepote naše Srbije

Po narodnom verovanju par treba da napravi tri kruga oko stene, zatim se popne na njoj i ostaće u ljubavi do kraja života. Kako se ovaj kamen našao baš na sredini livade niko ne zna, a legenda kaze da je ovaj kamen učvrsti ljubav Čučuk Stane i hajduk Veljka.

Po predanju Čučuk Stana je hajduk Veljka jurila tri kruga oko stene dok ga nije uhvatila, prespavali su na steni i njihova ljubav je bila večna. Osim domaćih parova, na ovoj steni su viđeni i mnogi parovi iz inostranstva koji su ovde ovekovečili svoju ljubav.

Da li je ova legenda tačna odgonetnite sami, napravite tri kruga oko kamena, popnite se na njega i videćete da li će vaša ljubav biti večna.

(Espreso / Lepote Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.