SAMI SMO RAZLUPALI SVOJE AUTOMOBILE, KAO ŠTO SE BAROVIĆ SAM OKLIZNUO NA ŠEŠELJEVU BANANU! Inicijativa mladih odgovara na optužbe iz SNS!
Foto: N1 Printscreen

oglasili se

SAMI SMO RAZLUPALI SVOJE AUTOMOBILE, KAO ŠTO SE BAROVIĆ SAM OKLIZNUO NA ŠEŠELJEVU BANANU! Inicijativa mladih odgovara na optužbe iz SNS!

- Ne osećamo se bezbedno. Upoređuju nas sa fašistima, što je besmisleno - kažu iz Inicijative mladih za ljudska prava nakon incidenta u Beškoj
Objavljeno: 13:38h

Na tribini u Beški u organizaciji Srpske napredne stranke, na kojoj je trebalo da govori osuđeni Veselin Šljivančanin, došlo je do incidenta i napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava. Kada su aktivisti razvili transparente koji su pozivali na "pravdu za nevine žrtve", došlo je do koškanja, pa su potom i izbačeni s tribine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

KAKAV HAOS! Aktivisti Inicijative mladih pretučeni na tribini SNS-a! (FOTO)

Danas su u pojedinim medijima okarakterisani kao fašistička grupa, a i sam ministar Stefanović ih je uporedio sa Nacionalnim strojem.

"Ponašanje predstavnika Incijative bilo je neprihvatljivo, da li neko želi da se Srbija vrati unazad, u vreme kada je Naconalni stroj prekidao tribine po fakultetima"- kazao je ministar Stefanović ranije danas.

Iz Inicijative mladih za ljudska prava za Espreso.co.rs govore o medijskim napadima na njih, posle ovog incidenta:

foto: Printscreen / N1

- Oni koji nas upoređuju sa Nacionalnim strojem dolaze iz vladajuće strukture, u kojoj je zaposlen Miša Vacić, koji je bio lider partnerske organizacije Gorana Davidovića Firera. Apsolutno je nemoguće porediti nas, uz zdrav razum! Goran Davidović tribine prekida fizičkim napadima, dok su naše dve devojke razvile zastavu koja je upućivala na pravdu za žrtve ratnih zločina - kažu iz ove Inicijative za Espreso.co.rs.

Napadi dolaze iz krugova koji su zaposlili Vacića, osuđivanog zbog napade na LGBT osobe na visoku poziciju, pa su besmisleni - zaključuju oni.

Oni kažu da osećaju i strah za dalje delovanje, s obzirom da "napadi" dolaze i od ministra, ali da im je strah i motiv za dalje akcije.

- Ministrova stranka (Nebojša Stefanović - prim.autora) je prvo pozvala na naše hapšenje, a onda nas je on nazvao fašistima, i kako smo mi napali nekog, što se nije desilo. Ne osećamo se bezbedno. Želimo zemlju u kojoj možemo slobodno da se krećemo i govorimo - kažu oni.

- Čuli smo i izjavu da smo sami razlupali svoje automobile, ali nije prvi put da se čuje ta vrsta propagande. To je kao, ako se sećate advokata Barovića, kada su rekli da se okliznuo na koru od banane, a pretuklo ga je Šešeljevo obezbeđenje. To je ista matrica, i sa koje strane dolazi, ponosni smo što smo sa druge strane - zaključuju oni.

GAK O INCIDENTU NA TRIBINI SNS: Aktivisti su sami sebi razlupali kola, nije bilo tuče!

BONUS VIDEO:

Živković čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs / A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.