"GRADOVI TREBA DA SE PRIBLIŽAVAJU REKAMA": Novi moderan čamac dodeljen NOVOM SADU (FOTO)
Moderan čamac, Foto: Grad Novi Sad

investicija

"GRADOVI TREBA DA SE PRIBLIŽAVAJU REKAMA": Novi moderan čamac dodeljen NOVOM SADU (FOTO)

Prema rečima direktora JVP „Vode Vojvodine“ Srđana Kruževića, preduzeće je uspešno ako je društveno odgovorno

Objavljeno:

Danas je u Novom Sadu u prisustvu gradonačelnika Miloša Vučevića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, novosadskoj ispostavi Jedinice za bezbednost na rekama od strane JVP „Vode Vojvodine“ ustupljen novi moderan čamac.

- Život grada i građana neraskidivo je povezan sa rekom, u ovom slučaju sa Dunavom. Zato se ne može dovoditi u pitanje to da gradovi treba da se približavaju rekama i da se odvija suživot sa prirodom. Drago mi je što JVP „Vode Vojvodine“ tome doprinosi i što pomaže i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Nadležne službe treba da nastave borbu protiv krađe riblјeg fonda, jer moramo čuvati naša prirodna bogatstva. Zadovolјan sam saradnjom i sa MUP-om i sa JVP „Vode Vojvodine“ koje je u ove dve godine pokazalo da mnogo bolјe i transparentnije radi svoj posao – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Promo
foto: Grad Novi Sad

Ministar Vulin zahvalio se na vrednoj donaciji, kao i na kontinuiranoj podršci koju MUP-u pruža Grad ističući da Novi Sad ima razumevanja za njihove potrebe i kada su neophodna vozila i renoviranje policijske stanice, ali i kada treba zaposliti dete povređenog ili stradalog policajca.

- Jedinica za reke formirana je u aprilu ove godine i već je dala odlične rezultate. Zaplenili su 50 tona nafte, razbili nekoliko organizovanih kriminalnih grupa koje se bave švercom akcizne robe, učestvovali u zapleni 50 tona cigareta i zaplenili i brod koji je prenosio te cigarete predviđene za šverc. To je najveća zaplena u istoriji borbe protiv šverca na rekama. Naš zadatak je da Dunav, Sava i Tisa budu bezbedni i sada je primetno veće prisustvo policije na rekama, koja se stara o tome da svi moraju da se ponašaju u skladu sa zakonom – rekao je Vulin.

Promo
foto: Grad Novi Sad

Predaji čamca takođe su prisustvovali i načelnik Jedinice za bezbednost na rekama Srbije Mitar Jokanović, načelnik ispostave Jedinice za bezbednost na rekama Novi Sad Branislav Premović i načelnik Policijske uprave Novi Sad Goran Radonjić.

Prema rečima direktora JVP „Vode Vojvodine“ Srđana Kruževića, preduzeće je uspešno ako je društveno odgovorno i ovim putem je istakao da se čamac ustupa na korišćenje kako bi se doprinelo boljem obavljanju poslova koji podrazumevaju i podršku Ribolovačkoj službi JVP “Vode Vojvodine” prilikom akcija na suzbijanju ribokrađe.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.