90 ODSTO SRBA GREŠI KADA PRAVI KROMPIR PIRE: Zbog ovog vam nije savršeno penast! (VIDEO)
Krompir pire, Foto: Printscreen/TikTok/ morgan

fora!

90 ODSTO SRBA GREŠI KADA PRAVI KROMPIR PIRE: Zbog ovog vam nije savršeno penast! (VIDEO)

U nastavku teksta saznajte kako da napravite najlepši pire krompir

Objavljeno:

Pire krompir je jedan od najčešćih priloga na našoj trpezi, a pored odličnog ukusa dodatni plus mu je i jednostavnost pripreme. Ipak, većini se baš u toku pravljena potkradu greške koje vode ka lošem ili u najmanju ruku nedovoljno ukusnom pire krompiru.

Uz nekoliko trikova i saveta i vaš pire krompir će biti najkremastiji, najnežniji i najukusniji koji ste dosad napravili.

Pogrešan izbor krompira je najčešća greška

Za pripremu pire krompira uvek izaberite one s visokim procentom skroba, tzv. brašnaste krompire koji su savršeni za gnječenje. Krompiri ove sorte imaju prirodan ukus i kremastu, gustu konzistenciju.

Krompir, Krompir pire
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Stavljate krompir u vruću vodu

Ovo je takođe jedna od glavnih grešaka. Prilikom pripreme, krompir prelijte hladnom vodom, dodajte so, a zatim ga stavite da se kuva. Potapanjem odmah u vruću vodu, krompir će spolja omekšati, dok će iznutra ostati "živ".

Kuvate krompir u komadu

Krompire uvek secite na jednake komade, kako bi se brzo i ravnomerno skuvali. Time izbegavate da kao rezultat dobijte kombinaciju prekuvanih i sirovih krompira.

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Nedovoljno skuvan ili prekuvan krompir

Budite strpljivi i sačekajte da se krompir skuva, nemojte ga procediti prerano. Od nedovoljno skuvanog i tvrdog krompira dobićete pire pun grudvica.

Takođe, problem može da bude i krompir koji je prekuvan. Takav krompir će upiti veliku količinu vode, a rezultat će biti kašasti i bezukusan pire.

Koristite mleko pravo iz frižidera

Dodavanje hladnog mleka u vruć krompir nije dobra ideja. Pre sipanja uvek gledajte da mleko bude zagrejano, a maslac odstajao na sobnoj temperaturi, kako biste izbegli da dobijete mlaku kašu, što svakako nije cilj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.