ONI SU KRALJEVI POZORNICE U GUČI! Ovo su pobednici 61. Sabora trubača, nisu mogli da sakriju SUZE!(FOTO)
Pobednici Sabora trubača, Foto: RINA

BRAVO!

ONI SU KRALJEVI POZORNICE U GUČI! Ovo su pobednici 61. Sabora trubača, nisu mogli da sakriju SUZE!(FOTO)

Bojan Кrstić konačno ostvario svoj san

Objavljeno:

Suze radosnice na licima trubača pobednika obeležile su takmičenje na velikoj pozornici u Dragačevu na kojoj svirači već šest decenija ostavljaju svoje srce. Najbolji trubač na 61. Saboru trubača u u Guči je Elvis Bajramović iz Bojnika koji nije mogao da sakrije emocije.

Sabor trubača, Dragačevo, Guča
foto: RINA

"Ovo je ostvaranje mog sna, sreća koju sada osećam ne može da se opiše rečima. Svi mi živimo za Guču i ovo su najvažnija tri dana u godini za nas. Ova magija koju ima samo Guča je nešto posebno. Mnogo smo radili, vežbali i verovali u pobedu", rekao je za RINU Elvis koji je ovu prestižnu nagradu osvojio i na 59. Saboru trubača.

Sabor trubača, Dragačevo, Guča
foto: RINA

Na ovogodišnjem Saboru svoj san ostvario je i trubač Bojan Кrstić iz Vladičinog Hana koji se ovenčao do sada sa dve titule, a sada je svoj kvalitet potvrdio i trećom. Njagov orkestar proglašen je za najbolji.

Sabor trubača, Dragačevo, Guča
foto: RINA

"Tako dugo smo ovo čekali, nismo odustajali sve ove godine i ovo je samo još jedan dokaz da se trud i rad uvek isplati. Svi smo presrećni, mi zaista za ovo živimo i nema vrednijih i većih nagrada nego ovih u Guči. Mi smo na ovoj bini ostavili i srce i dušu", izjavio je Bojan.

Druga truba je Vladimir Ivanović iz Zagužanja, treća Кristijan Trajković takođe iz Zagužanja. Za drugi najbolji orkestar proglašen je orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja, a treće mesto zuzeo je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja.

1 / 10 Foto: RINA

Nagrada publike ove godine otišla je u domaće ruke, jer je prva truba zahvaljujući glasovima naroda otišla u ruke Dragana Pavlovića iz orkestra Dragačevske trube iz Guče. Orkestar Marka Trnavca dobio je nagradu za najizvornije uziciranje.

Najbolji basista je Stefan Ibrahimović, tenorista Igor Mustafić, bubnjar Emanuel Zećirović, a najbolje kolo odsvirao je orkestar Timočki veseljaci iz Кnjaževca.

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.