POZVALA SAM SALE U NOVOM PAZARU DA ZAKAŽEM VENČANJE, A DOBILA HLADAN TUŠ! Ovo im je prvi slobodan TERMIN! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia, Espreso

šok

POZVALA SAM SALE U NOVOM PAZARU DA ZAKAŽEM VENČANJE, A DOBILA HLADAN TUŠ! Ovo im je prvi slobodan TERMIN! (FOTO)

Ugostitelji konačno trljaju ruke jer su termini za svadbe već odavno rezervisani

Objavljeno:

Ukoliko ste planirali da pravite svadbu ove godine u Novom Pazaru, a niste zakazali salu, učinite to što pre, jer su gotovo svi termini do novembra zauzeti u svim restoranima i hotelima.

Ugostitelji konačno trljaju ruke, jer su termini za svadbe već odavno rezervisani, slobodnih sala za venčanje ima pojedinim radnim danima ili ih nema uopšte.

Prema podacima Zavoda za statistiku, u Novom Pazaru je uočljivo porastao broj sklopljenih brakova, ali je sve veći i broj razvoda. S prirodnim priraštajem Novi Pazar nikada nije imao problema i svake godine je u prednosti po broju rođenih beba u odnosu na druge gradove u Srbiji.

Beba
Bebafoto: Ilustracija, EPA-EFE/ Attila Balazs

U Matičnoj službi Gradske uprave u ovom gradu rekli su za jedan portal da je broj venčanja u poslednjih godinu ipo dana duplo veći nego u 2020. godini. Razlog su odlaganja zbog korone.

Kako bih taj podatak proverila, pozvala sam neke od popularnih sala u Novom Pazaru i probala sam "zakažem" svadbu, i dobila maltene "nogu" jer su gotovo svi termini zauzeti.

ČAK NI RADNI DANI NISU SLOBODNI

U prvom restoranu koji sam pozvala, dobila sma informaciju da su sve subote do kraja godine zauzete, dok je prva slobodna nedelja 6. novembra.

Radnim danima ne iznajmljuju velike sale, već samo manje prostore za potrebe rođenadana i sličnih veselja.

Kontaktirala sam drugi hotel, i dobila slične informacije. Oni su se malo više "otvorili" i podelili sa mnom žaljenje zato što je toliko velika zainteresovanost, a oni nemaju mogućnosti da mi izađu u "susret".

Znam da ima mladenaca koji zakazuju svadbu u "poslednji čas", i voljni smo da vam izađemo u susret, ubeležićemo vam broj pa ako neko otkaže, možemo da vas kontaktiramo. Ali opet broj interesanata raste. Bavim se ugostiteljstvom dve decenije i znam koliko je organizacija svadbe komplikovana. Ali siguran termin je siguran termin....", rekla mi je uz žaljenje menadžerka jedne popularne sale iz Novog Pazara.

Vikendi u septembru i oktobru su prebukirani, a prva slobodna subota u ovoj sali je 13. novembar.

Prema rečima moje sagovornice, verovatno će i taj termin biti uskoro zauzet, čim su čak i na Zadušnice (5. novembra) pre par dana rezervisali svadbu.

Sala sa svadbu
Sala sa svadbu foto: Profimedia

Kako je sezona svadbi do kraja oktobra, uglavnom sam se raspitivala za vikende u tom periodu godine, i samo su u jednoj Novopazarskoj sali mogli da mi ponude termin u tom periodu, a to je 23. oktobar.

U toku razgovora sam shvatila zašto je to baš tako.

"Svi dani vikenda u avgustu i septembru su zauzeti, prvi slobodan dan imamo u nedelju 23. oktobra" reko mi je konobar iz pomenute sale.

A onda me je pitao: "Koliko gostiju ćete imati?"

Rekla sam mu oko 200 i odmah zatim dobila hladan tuš.

Ali naša sala prima maksimalno 150 ljudi, sve više od toga smeta konobarima da serviraju, a ljudima se smanjuje prostor za igranje. Ako biste "sedeljku", mi imamo svakako višak stolice", uz osmeh mi je rekao.

Mladenci
Mladenci foto: Profimedia

Kada sam kontaktirala treću salu, oni su me čak posavetovali da probam da kontaktiram sale u Tutinu ili Sjenici.

Ugostitelj iz četvrtog objekta koji sam pozvala me je baš nasmejao. Kako ni oni nisu imali sobodan termin do kraja novembra, a iz moje priče su shvatili da mi se žuri, dali su mi predlog da "razapnem šator".

Ako baš morate da pravite veću svadbu što pre, ima ljudi koji iznajmljuju šatore, vama samo treba polje", rekli su mi u šali.

(Espreso/Jovana V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.