USELJENO 136 PORODICA U STANOVE ZA IZBEGLICE U FUTOGU: Novi Sad obezbedio zemljište za izgradnju i infrastrukturu
Ilustracija, Foto: Grad Novi Sad

projekat

USELJENO 136 PORODICA U STANOVE ZA IZBEGLICE U FUTOGU: Novi Sad obezbedio zemljište za izgradnju i infrastrukturu

Stanovi se izgrađeni iz sredstava donatora u okviru potprojekta 8 Regionalnog stambenog programa

Objavljeno: 14:24h

Gradska uprava za imovinu je u toku ove nedelje izvršila predaju stanova za izbegla lica u Futogu korisnicima. Ukupno je izgrađeno 152 stana a ključeve od stanova je do danas preuzelo 136 izbegličkih porodica.

Futog
foto: Grad Novi Sad

Stanovi se izgrađeni iz sredstava donatora u okviru potprojekta 8 Regionalnog stambenog programa (RSP), dok je Grad Novi Sad obezbedio zemljište za izgradnju objekta i u opremanje lokacije infrastrukturom uloženo je 90 miliona dinara.

Futog
foto: Grad Novi Sad

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u ove četiri zemlje. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima, i to Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke. Fondom RSP upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Futog
foto: Grad Novi Sad

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.