SATIMA JE DOZIVAO POMOĆ: Deka popravljao crep u selu kod Negotina pa završio OVAKO!
Bolnica, Foto: Profimedia

TUGA!

SATIMA JE DOZIVAO POMOĆ: Deka popravljao crep u selu kod Negotina pa završio OVAKO!

D. P se oseća i nije životno ugrožen

Objavljeno:

Prava drama odvijala se danas u Maloj Kamenici kod Negotina kada se sedamdesetdevetogodišnji D.P. iz ovog sela povredio dok je popravljao crep ispod krova.

Menjajući neke od crepova, u tavanskom delu štale, D.P. se, piše NG portal, u jednom trenutku, u skučenom prostoru ispod krovnih greda, nezgodno okrenuo, i tom mu je prilikom iz ležišta iskočio veštački kuk.

Čovek je pao na grede i ostao da leži, zapomažući.

- On je ležao nekoliko sati na tim daskama ispod krova nemoćan da se pomeri. Dozivao je pomoć i u jednom trenutku su ga čuli rođaka i komšija. Oni su pozvali Službu hitne medicinske pomoći, ali u ovakvoj situaciji gde bilo kakvo pomeranje može da dovede do većih povreda u pomoć su morali da priskoče i pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja u Negotinu - kaže dr Aleksandra Paunović, načelnica Službe hitne medicinske pomoći Zdravstvenog centra u Negotinu.

D. P. je ležao na daskama ispod krova, a u podnožju ovog 13 metara visokog objekta, medicinsko osoblje i vatrogasci, i to trojica pripadnika Tima za spasavanje iz ruševina, napravili su plan kako da čoveka bezbedno spuste i odvedu u bolnicu.

1 / 5 Foto: EPA / YANNIS KOLESIDIS

Vatrogasci su se, dodatno obezbeđeni da manevrišu u ovom tesnom prostoru, popeli na platformu na kojoj je ležao D. P, vezali ga čvrsto, onemogućivši i minimalno pomeranja, napravili od konopaca i trasu kojom su čoveka, na takozvanoj spinalnoj dasci, spuštali u podnožje gde ga je čekala medicinska ekipa. I sve je to trajalo čak sat i po.

Čovek je nakon toga transportovan u negotinsku bolnicu gde je zbrinut na odeljenju za ortopediju. Dobro se oseća i nije životno ugrožen.

Nadležni ističu da je akcija u Maloj Kamenici još jedan dokaz kako saradnja javnih službi, u ovom slučaju vatrogasaca i lekara i medicinskih tehničara Hitne medicinske pomoći, može da spasi ljudski život.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.